• 瀏覽: 50,689
  • 回覆: 316
  • 追帖: 6
啟德一號, Oasis 行過去
五分鐘內吧
今日仲有纪念品攞

熱賣及精選
引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-2-14 07:52 AM 發表

五分鐘內吧
今日仲有纪念品攞
真係方便,紅磡土瓜灣大圍就吹大左

始終只有啟德真正受惠於沙中線

隨着入伙高峰期過去及地鐵通車,租金有望谷底反彈,「啟德已冇一萬蚊租盤」,入場費逼近1.5萬元,較低位回升四成

https://hk.finance.appledaily.com/finance/20200214/K6G3WM7DAYUD4D6H3LLAWBKODE/

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-2-14 07:52 AM 發表

五分鐘內吧
今日仲有纪念品攞
土瓜灣迎豐400萬易手 明賺實蝕離場

中原地產中九龍翔龍灣分行經理吳子麟表示,分行最新錄得一宗土瓜灣迎豐成交,單位為高層B室,實用面積185平方呎,屬開放式單位,單位座向東南方,享全海景致,最初開價450萬元,買賣雙方議價後,剛以400萬元成交,折合實用呎,價21622元。

中原地產吳子麟指,新買家為外區客,見單位景觀優質,加上業主願意減價,議價後即決定入市自用。據悉,原業主於2016年6月以約364.7萬元一手買入單位,帳面獲利35.3萬或9.7%。代理稱,當年不惜付雙倍印花稅購入單位,現持貨滿3年,若連同雜費計算屬蝕讓離場,是屋苑首宗蝕讓離場個案。

https://ps.hket.com/article/2467222/

大圍吹極唔起

大圍名城1000萬低兩成,14543 呎價

市場消息指,大圍名城3期3座高層SA室,面積688方呎,3房1套間隔,以1000萬成交,呎價14534元,低市價兩成,並重返2017年水平。

另外,名城3期盛世新錄租務個案,為2座中層ND室,757方呎,3房連套房間隔,以2.7萬租出,呎租35.7元。

https://std.stheadline.com/daily/article/detail/2150157/%E6%97%A5%E5%A0%B1-%E5%9C%B0%E7%94%A2-%E5%A4%A7%E5%9C%8D%E5%90%8D%E5%9F%8E1000%E8%90%AC%E4%BD%8E%E5%85%A9%E6%88%90

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-2-14 08:03 AM 發表

土瓜灣迎豐400萬易手 明賺實蝕離場

中原地產中九龍翔龍灣分行經理吳子麟表示,分行最新錄得一宗土瓜灣迎豐成交,單位為高層B室,實用面積185平方呎,屬開放式單位,單位座向東南方,享全海景致,最初開價450萬元,買賣雙方議價後,剛以400萬元成交,折合實用呎,價21622元。

中原地產吳子麟指,新買家為外區客,見單位景觀優質,加上業主願意減價,議價後即決定入市自用。據悉,原業主於2016年6月 ...
2萬幾買左恒雞紅磡啟岸(明沾啟德光啦!)
唔知呢個劏房要捱幾多年價

港鐵起個站喺嗰度真係嘥撚氣!同天水圍一樣大部分人都係食綜援!香港政府政策就係養懶人

日曬雨淋,樓下百無呀,隂公!

不過好在好近德朗邨同啟晴邨,都叫做行去公屋區都買到少少嘢
引用:

五分鐘內吧
今日仲有纪念品攞
10838897 10838898 10838899 10838900

引用:
原帖由 gogogolee 於 2020-2-14 08:44 AM 發表

港鐵起個站喺嗰度真係嘥撚氣!同天水圍一樣大部分人都係食綜援!香港政府政策就係養懶人
站都未去過!你就收聲吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2020-2-14 08:50 AM 發表

日曬雨淋,樓下百無呀,隂公!

不過好在好近德朗邨同啟晴邨,都叫做行去公屋區都買到少少嘢

無错! 係事實!
但日光短淺就真係留喺荃西好了
至少配套齊, 但已再無利好消息
维持荃西只能跟大市同步吧

引用:

五分鐘內吧
今日仲有纪念品攞
冇$冇真相

回覆 引用 TOP

荃西有永久海景,日日望住,樓下就MTR同大商場又有大公園,可惜我買唔起

啟德開賣價就已經食足你未來十年價錢,一落大雨就淋到隻狗咁,先去到MTR站,夜晚想食個餐,又要行去鬼哦遠
引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-2-14 08:53 AM 發表

無错! 係事實!
但日光短淺就真係留喺荃西好了
至少配套齊, 但已再無利好消息
维持荃西只能跟大市同步吧

冇用,民主黨唔比舊機場起樓

回覆 引用 TOP

引用:

五分鐘內吧
今日仲有纪念品攞
今日好多便衣警察,預備捉曱甴

引用:
原帖由 紅星加盈 於 2020-2-14 08:10 AM 發表

2萬幾買左恒雞紅磡啟岸(明沾啟德光啦!)
唔知呢個劏房要捱幾多年價
啟岸最大問題係250 呎套廁,廁所對大床

啟岸一房272 呎套廁

https://m.youtube.com/watch?v=OHuhOyz6IQ8

回覆 引用 TOP

要上車好 快 出面跌唔少  準備反彈

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]