• 瀏覽: 8,396
  • 回覆: 117
  • 追帖: 1
業主供供下二萬,依家供少一半,每個月多成萬,好唔公平
哇,依家層樓租出去都要二萬幾,依家供一萬,仲要層樓係業主自已
仲邊有人去租樓咁傻仔
呢次睇清一樣野,政府好堅決唔比樓價跌,一有天災人禍就要所有人半價供樓
租租明白現實未,樓升你要交二萬幾蚊租,樓價跌你都係交二萬幾蚊租
唯有業主賺硬你二萬幾,但供樓可以少一半
信息好明確:傻嘅先租樓

每月慳一萬,三個月又夠去次旅行,正

三大不能買的盤:屯門樓 四小龍 美孚
1.美孚太舊,等於一個垂垂老人
2. 屯門太遠,風水又差
3. 四小龍,太密集,住到好像雀籠
熱賣及精選
Gogogo

回覆 引用 TOP

只係遲左還,關半價咩事,以為唔駛還啊

人傻無藥醫,講到唔駛還。現實係業主要畀多咗利息,反而租客近期續约都減租。

引用:
原帖由 江湖少俠 於 2020-2-13 11:44 AM 發表

業主供供下二萬,依家供少一半,每個月多成萬,好唔公平
哇,依家層樓租出去都要二萬幾,依家供一萬,仲要層樓係業主自已
仲邊有人去租樓咁傻仔
呢次睇清一樣野,政府好堅決唔比樓價跌,一有天災人禍就要所有人半價供樓
租租明白現實未,樓升你要交二萬幾蚊租,樓價跌你都係交二萬幾蚊租
唯有業主賺硬你二萬幾,但供樓可以少一半
信息好明確:傻嘅先租樓

每月慳一萬,三個月又夠去次旅行,正 ...
如果樓價下行,政府仲可以用減辣措施托住個市

傻既先會呢個時候買樓

引用:
原帖由 csbs5c26 於 2020-2-13 12:37 PM 發表

遲左還遲左先算,邊有人供足30年

引用:
原帖由 翠嶺峰 於 2020-2-13 02:06 PM 發表

傻既先會呢個時候買樓
學你咁租樓呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 LeeLK 於 2020-2-13 12:52 PM 發表

人傻無藥醫,講到唔駛還。現實係業主要畀多咗利息,反而租客近期續约都減租。
你住個一年你唔計,哈哈,傻真係無得救,連數都唔識計

回覆 引用 TOP

AA出沒注意

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

引用:
原帖由 csbs5c26 於 2020-2-13 12:37 PM 發表

正解

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-2-13 03:07 PM 發表

AA出沒注意
AA同租淡都係人中廢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]