• 瀏覽: 50,170
  • 回覆: 509
  • 追帖: 6
今日其中一間銀行話批咗按揭喇(感動),不過仲想等埋另外兩間嘅offer去比較,但批咗果間叫我一至兩星期好去簽,其實有冇deadline的

熱賣及精選
引用:
原帖由 Sillynina 於 2020-2-26 11:05 PM 發表

今日其中一間銀行話批咗按揭喇(感動),不過仲想等埋另外兩間嘅offer去比較,但批咗果間叫我一至兩星期好去簽,其實有冇deadline的
好快手呀 恭喜你呀!你搞咗幾耐同埋揀邊間呀?
一般一星期內簽

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-27 01:25 AM 發表

好快手呀 恭喜你呀!你搞咗幾耐同埋揀邊間呀?
一般一星期內簽
呢間3個星期
不過另一間估計offer好啲要3月中先有result, 我好想等埋佢,其實可唔可以叫批咗果間等多一陣

引用:
原帖由 Sillynina 於 2020-2-27 03:47 AM 發表

呢間3個星期
不過另一間估計offer好啲要3月中先有result, 我好想等埋佢,其實可唔可以叫批咗果間等多一陣
恭喜, 3月中應該難等D wor, 呢間回幾多呀?

其實買樓前可以去心儀做按揭既銀行做一個評估(預備3至6個月收入証明)

到時銀行會出一份可借出銀碼既確保信(有期限性的2至3個月)

咁去買樓時可以減低失預算等等事宜
始終存錢咁辛苦,咁樣比人殺訂好唔值

加油

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-27 09:35 AM 發表

恭喜, 3月中應該難等D wor, 呢間回幾多呀?
批咗果間回1%
3月中果間1.3%
所以好想等埋
問咗經x中介佢強烈建議我等埋

引用:
原帖由 Sillynina 於 2020-2-27 10:41 AM 發表

批咗果間回1%
3月中果間1.3%
所以好想等埋
問咗經x中介佢強烈建議我等埋
甘我都支持你等啦~

引用:
原帖由 alex0123 於 2020-2-27 10:38 AM 發表

其實買樓前可以去心儀做按揭既銀行做一個評估(預備3至6個月收入証明)

到時銀行會出一份可借出銀碼既確保信(有期限性的2至3個月)

咁去買樓時可以減低失預算等等事宜
始終存錢咁辛苦,咁樣比人殺訂好唔值

加油 ...
謝謝呀, 可以keep到2-3個月甘就太好了~!!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-27 10:46 AM 發表

甘我都支持你等啦~
我比多一個星期佢啦唯有等唔到都冇計

引用:
原帖由 Sillynina 於 2020-2-27 10:56 AM 發表

我比多一個星期佢啦唯有等唔到都冇計
希望你成功

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-23 05:10 PM 發表

pm-ed😄
可以分享邊到嘛?我都睇緊公園南個頭

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-2-27 10:46 AM 發表

甘我都支持你等啦~
樓主我都係一個月前入左市,大約700幾,又係買左唔敢同人講,費事周圍d 人話買貴左影響心情。而家大行批左按揭先放心番晒。不過我就仲等緊細行,佢個rate 吸引d.
我同你剛相反,我由元朗南搬走,想住番近鐵路。

引用:
原帖由 Mcblack 於 2020-4-5 09:06 PM 發表

樓主我都係一個月前入左市,大約700幾,又係買左唔敢同人講,費事周圍d 人話買貴左影響心情。而家大行批左按揭先放心番晒。不過我就仲等緊細行,佢個rate 吸引d.
我同你剛相反,我由元朗南搬走,想住番近鐵路。 ...
我都明白我地換樓好大壓力!恭喜你呀,你搬緊元朗西鐵站?

引用:
原帖由 tungtungo 於 2020-4-5 09:07 PM 發表

我都明白我地換樓好大壓力!恭喜你呀,你搬緊元朗西鐵站?
唔係,我搬離元朗區。最後700幾萬買九龍區兩房。之前都諗緊好唔好700幾換元朗細3房。
呢個月等按揭等到驚,而家放心晒了。

引用:
原帖由 Mcblack 於 2020-4-5 09:12 PM 發表

唔係,我搬離元朗區。最後700幾萬買九龍區兩房。之前都諗緊好唔好700幾換元朗細3房。
呢個月等按揭等到驚,而家放心晒了。
恭喜你呀 係好事呀

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]