• 瀏覽: 1,589
  • 回覆: 7
在珠海買下了定金, 可在澳門建行做按揭, 銀行要求TU, 那是甚麼? 點搞? 費用?

熱賣及精選
引用:
原帖由 debbietmc 於 2020-2-1 09:07 PM 發表

在珠海買下了定金, 可在澳門建行做按揭, 銀行要求TU, 那是甚麼? 點搞? 費用?
自己去環聯申請report交俾澳門銀行審批,我係1月頭申請,佢話可以申請個網上環聯account就免費俾份report我,本身係要$280。

你宜家可以上環聯網頁預約時間

引用:
原帖由 BridgetW 於 2020-2-2 07:45 PM 發表

自己去環聯申請report交俾澳門銀行審批,我係1月頭申請,佢話可以申請個網上環聯account就免費俾份report我,本身係要$280。

你宜家可以上環聯網頁預約時間 ...
甘你即係吾駛$甘爽?甘幾耐先拎到個 report?

引用:
原帖由 debbietmc 於 2020-2-2 08:54 PM 發表

甘你即係吾駛$甘爽?甘幾耐先拎到個 report?
即刻有得拎

回覆 引用 TOP

上網做,即時比錢,即時比report你

回覆 引用 TOP

香港新一代,給我印象是自大又自卑、中文差、英文更差、沒有世界視野、好逸惡勞、不吃苦但想不勞而獲享受、反政府、反中國等等。
大學生的整體能力不如過往中三學生。
如果香港大學生和大陸大學生比較,被比下去了,但他們認為自己是得天獨厚,高傲自大。
所以我己經在大灣區買了單位,留了後路給自己。

引用:
原帖由 四隻小豬 於 2020-2-15 06:44 PM 發表

香港新一代,給我印象是自大又自卑、中文差、英文更差、沒有世界視野、好逸惡勞、不吃苦但想不勞而獲享受、反政府、反中國等等。
大學生的整體能力不如過往中三學生。
如果香港大學生和大陸大學生比較,被比下去了,但他們認為自己是得天獨厚,高傲自大。
所以我己經在大灣區買了單位,留了後路給自己。 ...
AA

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]