• 瀏覽: 16,197
  • 回覆: 74
  • 追帖: 8
重倉買左正股既唔港驚,就算肺炎真係咁大獲,你要知道總有解決既一日,我好肯定,初五追沽個班,個浸就輸9硬,我建議重倉既唔好郁,睇到5月,一定抽番上黎,追沽只有死路一條,唔好中計,呢獲野,頂多玩1個月,星期三開市,最好去飲茶,等數錢啦

引用:
原帖由 Investmentguy 於 2020-1-27 12:35 AM 發表

重倉買左正股既唔港驚,就算肺炎真係咁大獲,你要知道總有解決既一日,我好肯定,初五追沽個班,個浸就輸9硬,我建議重倉既唔好郁,睇到5月,一定抽番上黎,追沽只有死路一條,唔好中計,呢獲野,頂多玩1個月,星期三開市,最好去飲茶,等數錢啦 ...
睇呢幾日消息
如果真係分離術唔係假
淡友下星期三開市即輸都似

回覆 引用 TOP

老婆,快d出黎睇神仙

故善戰者,求之于勢,不責于人,故能擇人而任勢。任勢者,其戰人
也,如轉木石。木石之性,安則靜,危則動,方則止,圓則行。故善
戰人之勢,如轉圓石于千仞之山者,勢也。
好友唔好沽住 比個好位我加沽先呀

只有自己的紀律是不變的
要細注,控制風險
要少操作,多觀察
不溝貨,最多分注一次
不跟人,不信網上討論區
不用消息炒
不過夜
隨勢止損/止賺
相信眼睛所見,見樹亦見林

回覆 引用 TOP

硬好/傻牛/盲牛 。。。聽我講。。。 上ifc記得帶返個口罩。。。唔好累街坊。。。 多謝合作

回覆 引用 TOP

初五開市首當其衝大跌既股票係誤樂、內房、酒店及有旅遊業務既公司,走唔甩,大圍都是跌,理性點,硬好等輸身家

引用:
原帖由 大海羔羊 於 2020-1-27 01:15 AM 發表

初五開市首當其衝大跌既股票係誤樂、內房、酒店及有旅遊業務既公司,走唔甩,大圍都是跌,理性點,硬好等輸身家
經我分析。。。香討啲硬好都係冇腦嘅一群

岩啦 滿倉啦
我d熊仔等住接你d錢

回覆 引用 TOP

眾人皆醉我獨醒,就等如點解咁多人買藍壽都會輸,就係因為驚,一驚出倉就輸,識玩既就要等,同沙士年代一樣,因為一定會升番上去

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lecter.MD 於 2020-1-27 00:50 發表

老婆,快d出黎睇神仙
係神仙定神棍?

一日藍絲 終身藍絲

回覆 引用 TOP

舉個例子,騰訊跌到落340,你一日唔賣,一日都無蝕,過半年,你驚佢上唔番去?只要你追沽,你筆錢就輸硬,同一個道理之上,任何優質股,佛系投資,價值投資先係真理

引用:
原帖由 Investmentguy 於 2020-1-27 12:35 AM 發表

重倉買左正股既唔港驚,就算肺炎真係咁大獲,你要知道總有解決既一日,我好肯定,初五追沽個班,個浸就輸9硬,我建議重倉既唔好郁,睇到5月,一定抽番上黎,追沽只有死路一條,唔好中計,呢獲野,頂多玩1個月,星期三開市,最好去飲茶,等數錢啦 ...
我都係咁話升硬既

但我賺夠會走哂 你地慢慢加油

回覆 引用 TOP

樓主輸到傻左

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Investmentguy 於 2020-1-27 02:46 AM 發表

舉個例子,騰訊跌到落340,你一日唔賣,一日都無蝕,過半年,你驚佢上唔番去?只要你追沽,你筆錢就輸硬,同一個道理之上,任何優質股,佛系投資,價值投資先係真理 ...
但係如果係70蚊買匯豐又點計

回覆 引用 TOP

岩啊 一受控應該會長返黎

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]