• 瀏覽: 22,176
  • 回覆: 193
  • 追帖: 1
https://china.hket.com/article/2 ... %E6%B8%AF?mtc=20023

英美學者共同展開的研究相信,目前中國當局偵測到的病者數字,遠少於實際,估計只及真實的5.1%;如果防疫措施不變,10日後(2月4日)武漢患者有可能增至逾25萬人,香港也面臨巨大輸入疫症風險。

這份研究論文由英國Lancaster University、Medical Research Council-University of Glasgow Centre for Virus Research,及美國佛羅里達大學(University of Florida)等學者共同發表,其中提出,必須有效控制72至75%傳染個案,才能制止武漢肺炎個案上升。但研究的專家估計,現時偵測到的患者數量,是實際個案的5.1%。

今次嚴重過Sars 十倍

熱賣及精選
今年肯定開黑盤

正,英美磚家次次都係明燈,即係疫情好快會受控制

25萬人?
收啦,上兩次萬幾人都無
何來25萬人?
估計
個專家係咪買左好多熊?

引用:
原帖由 特朗狗 於 2020-1-25 01:03 PM 發表

25萬人?
收啦,上兩次萬幾人都無
何來25萬人?
估計
個專家係咪買左好多熊?
吾信英美專家,吾通你信大陸磗家

最好二百萬加一個全部奶哂嘢,跟手拎去不人道毀滅

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-1-25 01:07 PM 發表

20幾萬人真心唔信
公道講,Total 3萬-5萬人
死3千-5千左右,
我反而信

引用:
原帖由 Faiz_2 於 2020-1-25 01:07 PM 發表

最好二百萬加一個全部奶哂嘢,跟手拎去不人道毀滅
三萬警犬首先中招

引用:
原帖由 特朗狗 於 2020-1-25 01:10 PM 發表

20幾萬人真心唔信
公道講,Total 3萬-5萬人
死3千-5千左右,
我反而信
美國專家吾會鳩嗡

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-1-25 01:12 PM 發表

三萬警犬首先中招
係都係你班黃畜奶哂嘢傳染過黎

回覆 引用 TOP

那只是一小撮人 我們有十四億人未死

只有自己的紀律是不變的
要細注,控制風險
要少操作,多觀察
不溝貨,最多分注一次
不跟人,不信網上討論區
不用消息炒
不過夜
隨勢止損/止賺
相信眼睛所見,見樹亦見林
引用:
原帖由 highbury64 於 2020-1-25 01:07 PM 發表

唔通信班擲磗的曱甴仆家?

回覆 引用 TOP

10日後嘅意思,
係咪指年後啲人回流所導致?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2020-1-25 01:12 PM 發表

三萬警犬首先中招
三萬人中招你有福啦!一定有你份

回覆 引用 TOP

主題標籤 #武漢肺炎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]