• 瀏覽: 2,113
  • 回覆: 27
  • 追帖: 1
現為最後入市機會,加上國內客掃港樓避疫, 遲買貴幾球

https://ps.hket.com/article/2549 ... %E5%BD%88?mtc=60037

熱賣及精選
引用:
原帖由 小john仔 於 2020-1-24 10:03 AM 發表

https://ps.hket.com/article/2549 ... %E5%BD%88?mtc=60037 ...
AA 冇客+地慘商出唔到貨post!

引用:
原帖由 plover 於 2020-1-24 10:06 AM 發表

AA 冇客+地慘商出唔到貨post!
大羊春已成,你慢慢等啦

引用:
原帖由 小john仔 於 2020-1-24 10:10 AM 發表

大羊春已成,你慢慢等啦
羊估就有!不過啲人唔係傻嘅!

回覆 引用 TOP

結業潮+走資+政治問題+肺炎+貿易戰第二階+阿爺賣左香港條水去應付第一階D條款。。。
阿爺唔幫拖頂住,一爆就。。。。

回覆 引用 TOP

又黎
香港 氣數已盡,呢提十幾年大家食得大飽,係時候要還,暴動完又黎個沙士,真係驚你唔死,再加多腳!!
點吹個火都唔起!!
你可以睇下 奢侈品二手市場,之前有價有市,家陣比LIKE冇人問,連家當都賣唔出。。。個市你就知
快轉行同 申請定 綜援啦

回覆 引用 TOP

個說法咁奇情,以為訪問邊鬼個,點知原來係AA頭

回覆 引用 TOP

樓主開咁多帖洗版又同地產唔多貼切去笑話版可能適合啲。

回覆 引用 TOP

遲買貴幾球姐

回覆 引用 TOP

【武漢肺炎】疫症下 市場暫有最少3宗準買賣告吹

2020-01-24 149分享至:

武漢新型冠狀病毒繼續蔓延各地,自從本港日前錄得首宗確診個案以來,二手市場最少錄得3宗準買家簽約前「甩底」的棄購個案。至於新盤市場亦於有確診個案後出現2宗撻訂個案。

綜合多方報道,二手市場由日前錄得本港首宗確診個案起計已經有零星棄購。最新個案為其中一個有「高度疑似」個案居住的天宇海,消息稱,該屋苑1B座低層D室,實用面積736平方呎,單位本來放盤叫價1060萬元,原獲一名準買家垂青,但得悉有疑似肺炎病患者居住該屋苑,已經放棄簽約,交易擱置。

另一邊廂,東涌東環2A座高層8室,實用面積379平方呎,單位近期獲準買家洽購,業主亦已減價至590萬元,市場消息稱,準買家已睇樓兩次,近日雙方議價後,最終業主願意進一步降價至565萬元,惟該名準買家見近日情況,最終決定暫緩入市。

上述兩宗個案連同之前北角健威花園棄購個案在內,二手市場至今最少錄得3宗棄購。新盤市場昨日亦有撻大訂個案,為觀塘凱滙兩個本來於2018年賣出的單位,都先後撻大訂。

https://news.591.com.hk/detail/39333?device=ios&aid=346 (分享自591房屋交易網iPhone版)

今年春節後樓價下行難以逆轉,拾級而下跌勢已成....

依家好多業主叫價離地,就算賣低20%都係正常價,唔係劈價走

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊中心的羊羊 於 2020-1-24 10:27 AM 發表

【武漢肺炎】疫症下 市場暫有最少3宗準買賣告吹

2020-01-24 149分享至:

武漢新型冠狀病毒繼續蔓延各地,自從本港日前錄得首宗確診個案以來,二手市場最少錄得3宗準買家簽約前「甩底」的棄購個案。至於新盤市場亦於有確診個案後出現2宗撻訂個案。

綜合多方報道,二手市場由日前錄得本港首宗確診個案起計已經有零星棄購。最新個案為其中一個有「高度疑似」個案居住的天宇海,消息稱,該屋苑1B座低 ...
遲買貴幾球, 呢啲人注定一世買唔到樓

唱淡又好、唱好又好
呢十幾年都係咁樣升嫁啦

樓又唔會貶值,貨幣又慢慢貶值鐵則

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小john仔 於 2020-1-24 10:03 AM 發表

https://ps.hket.com/article/2549 ... %E5%BD%88?mtc=60037 ...
AA 頭害人不淺,仲有人信???睇樓都cut la!放多2個月又裁員潮,劈業主3成好基本。

唱淡又好,唱好又好,十幾年黎樓都係照升嫁啦樓又唔會貶值,貨幣慢慢貶值。年年都有新聞唱,結果都冇咩好爭論啦。

年三十晚各位淡淡同硬好休息下、
唔好再唱黎唱去喇喇!
享受新年啦

係到祝地產區各位年年豐衣足食、身體健康!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]