• 瀏覽: 309,285
  • 回覆: 7,518
  • 追帖: 120
大家好,此帖歡迎大家討論期指走勢,如果時間許可,會講下開市前睇法,收市後會總結一下當天市況。本人對各種技術分析,移動平均線等只懂皮毛,買入賣出只靠盤感(即係斷估),有無參考價值大家自己決定,事前盤未必可以出,但每日必定總結輸贏,睇睇一個星期後有無收穫。

fast buy 175 geely auto to win big money la

St兄開帖
馬上入黎支持

原來重有 萬億市值的吉利

回覆 引用 TOP

早前連跌兩日,已跌過千,昨日反彈返幾百點,今日低開二百幾,開28050,一開沽盤大量湧現,一兩分鐘已經跌多百幾,當中有些一點幾百張嘅沽盤,落到279就反彈,沽盤消化咗,亦跌過龍,短時間上返281,跟住現貨同內地開市,指數就一路落,當中chok 上chok 落,幾十點一陣就到,跑短可能搵到食,但一發現錯就要狠心止,否則萬劫不復。上午走勢其差,落到278,跟住到277頭才肯停。呢個時候就係好多人睇275大牛被殺嘅時候,可惜跟沽想食二百點嘅未能如願,尾市俾人夾差不多兩百,到大家投降才回返

回覆 引用 TOP

斷估冇痛苦!

呢兩日係咪大戶轉緊身?

引用:
原帖由 cannyman 於 2020-1-23 07:03 PM 發表

斷估冇痛苦!
所以好容易瀨嘢

引用:
原帖由 痴線低低尖 於 2020-1-23 06:56 PM 發表

St兄開帖
馬上入黎支持
見到你跑嚟跑去,贏唔少喎

引用:
原帖由 st9209 於 2020-1-23 07:07 PM 發表

所以好容易瀨嘢
我都覺得係,我同你差唔多!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 st9209 於 2020-1-23 19:08 發表

見到你跑嚟跑去,贏唔少喎
希望早啲請到你食飯
不過我今日又吾守紀律 差啲輸番轉頭

引用:
原帖由 domanicl 於 2020-1-23 07:05 PM 發表

呢兩日係咪大戶轉緊身?
大戶都估唔到疫情影響咁深,之前292其實重勢均力敵

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 痴線低低尖 於 2020-1-23 07:10 PM 發表

希望早啲請到你食飯
不過我今日又吾守紀律 差啲輸番轉頭
消息市嘅錢賺得快,但要好小心,一錯一定要狠

夜期主要睇人仔,美期於消息市已經無乜參考價值

回覆 引用 TOP

猜猜幾時會停市?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]