• 瀏覽: 13,456
  • 回覆: 123
  • 追帖: 1
浪翠園點解咁多人都話第三期最方便 唔係好明, 另外如果打999救護車咁係會送你去 荃灣啦還是屯門醫院呢, 因為本人呢想喺呢度置業 想各師兄指点

熱賣及精選
999原則系送你去最近E院,應該荃灣?所以老人好危險,咁遠都死左喇

因為三期在路邊

OUT
冇卡屎

海景根本吾靚
冇風
冇黑人保安
要同人一架𨋢
不是飛機則
冇500呎空中平台

引用:
原帖由 MGPAKC 於 2020-1-22 09:57 AM 發表

浪翠園點解咁多人都話第三期最方便 唔係好明, 另外如果打999救護車咁係會送你去 荃灣啦還是屯門醫院呢, 因為本人呢想喺呢度置業 想各師兄指点
地圖見一期最近深井市,但要行樓梯上落。樓梯試過有野豬。唔行樓梯就行大圈經三期再上一期。

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2020-1-22 10:12 AM 發表

地圖見一期最近深井市,但要行樓梯上落。樓梯試過有野豬。唔行樓梯就行大圈經三期再上一期。
234去到一期

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2020-1-22 10:12 AM 發表

郊區真的有豬

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-1-22 10:15 AM 發表

234去到一期
錯!是234A/B

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-1-22 10:15 AM 發表

郊區真的有豬
新聞係咁講

回覆 引用 TOP

引用:

原來計行路咁就明白了, 多口文具 但 是否經第三期再去第1,2期 。  我都會親身感受下的 謝謝你的資訊

滿名山都夠cheap
但冇乜景

春和海景丶瑜翠,冇乜特別,海景晚上黑媽媽,又OUT,勝在夠cheap
黃金海岸又OUT又cheap

回覆 引用 TOP

恆麗園cheap又OUT,金麗窗細
一號山頂怪怪,海濤太貼海

引用:
原帖由 MGPAKC 於 2020-1-22 10:17 AM 發表

原來計行路咁就明白了, 多口文具 但 是否經第三期再去第1,2期 。  我都會親身感受下的 謝謝你的資訊
'

引用:
原帖由 clogalaxy 於 2020-1-22 10:32 AM 發表

'
縉王睇過
冇露台,好曬,感覺吾算特別靚,冇風

碧堤睇埋,可以慳番腳力

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-1-22 10:30 AM 發表

恆麗園cheap又OUT,金麗窗細
一號山頂怪怪,海濤太貼海
米兄,我幫一幫你吧!

香港已經冇咩好討論

港島區:
山頂丶中半丶淺水:我地住傳統湯房買不起
貝沙西丶大潭晚上黑媽媽
半山區由西至北計丶寶翠丶柏O只是四面牆,半山兩字自high,一線海系中半山
兆輝近墳丶北半向東九之嘛丶西半冇左座ICC就甚麼也不是望西環頂丶比華利個景好雜亂
海怡丶太古丶北角不如麗城(鯉景個海幾好)
跑馬地當高級村屋傘
亨亨太細丶三逸慧雲又貴又冇特別
特色戶說不

九龍區:
九龍站根本冇卡屎嘅,咩擎天,咁買尼做乜
港景斜嘅又OUT
凱旋門為左個景一味傘
奧運丶海逸丶曼哈頓丶四小只是用尼cheap住,不過怎也比咩太古好又貴又OUT,西九幾好,方便又成熟
LV個海幾好但太貼又OUT又冇露台,港圖附近行吾到人嫁
曼哈頓1丶二比較可以住人,但四千萬點會買佢
OSS太貼海了
咩太子道完全吾洗考慮塞到死
又一村當高級村屋傘
咩大埔道馬騮已經吾洗考慮
乜鬼緹山個海遠到咁,但一様有人出10萬,笑死人
畢架山不如何山,咩畢峰一同天父冇大分別又多蚊
何山本來OK,可以避開太子道,但個何一個則好廢
天鑄買尼做乜又不是甚麼,半一見到個景就吾開胃
帝庭覺士道全冇特別
麗匯星美孚黃埔咪即系麗城
美孚有陣除嫁,等做危樓,但人流比曼哈頓清簡,同埋D實招全部搬曬出街亭吾洗理系吾系阿嬋
翔龍夠cheap又有海

新界西:
荃灣吾計荃西就最適合cheap住
朗逸寶雲OUT丶多蚊丶附近乜都冇
靑公晚上黑媽媽
滿名好鬼密,又遠
DB太遠了
元朗丶大西北真系生人勿近,不過貪佢六個池
加州丶翠巒丶尚城丶邁爾可以cheap住吼,但如果外國本身有或者一心移民就吾洗咁快住喇,不過加州都好因為千五二千出面買得乜傘
村屋又鬼咁死多蚊,本來可以吾洗同人一架𨋢

新界東:
大埔沙田半山咩滌滌鹿恩通通多蚊,一雲冇景,華翠太入了
天父比較OK,當高級村屋,但話滲水嘅
沙田大埔上水Mos,OUT野同荃灣冇分別,不如荃
巴拉蘇個馬埸只可以叫開揚,佢有燕尾服保安
名城溱8根本冇特別
迎海晚上黑媽媽,同埋好焗
教院區丶比華利吼抵呀
康樂同加州有乜分別傘,仲貴D
St andrews歐意天巒附近入夜比較恐怖
TKO:大媽多,附近荒地一片,溢價高,幻想自己太古城CBD二笑L死人,低端人口多

同埋香港環境系吾值$嘅,轉手又慢。市區地鐵"心理上"比較保值
如果冇卡屎,咁間間屋都只是四面牆冇特別,新樓區區都有新不是誘因,景除左維港根本甚麼也算不上景,而且望一兩年都厭
同埋香港D屋丸鬼咁多人,𨋢轉尼轉去,實Q冗員又多又吾系黑保
港吼就算山頂都比不上外國嘅豪級
仲有香港蚊多夏天熱,天氣差有景都未必天天望到
交通度度參吾多,吾過荃灣就可以
非日字則丶黑廁廚一律說不
滲水說不,因為你自己整吾到
香港D所謂豪宅吾系好似洒店咁,人家糸型格商廈酒店feel,一梯一伙環迴景
仲有管你廢問題,呃$又冇服務
至憎環保,藉口CUT野
一手又例遲,佢吾會賠比你嫁,連條爛鬼鐵路都夠膽死遲又遲
仲有點解要迫人交印花

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]