• 瀏覽: 6,780
  • 回覆: 72
按揭政策出台之後, 本身層細價收租樓善價而沽,賺咗四倍。
之後立刻加碼買按揭政策未影響受到嘅一千萬以上住宅, 好價買入。
畀低7成首期(1000萬以上放租最低六成首期), 又有租客送幾百萬尾數畀我,安心了。 呢個月樓價同埋成交量又急性,
多餘嘅錢呢排入左5G股同埋9988, 亦有可觀回報。
而家開心過肥年, 齊上齊落, 買樓齊齊賺

熱賣及精選
引用:
原帖由 小john仔 於 2020-1-21 10:03 AM 發表

之後立刻加碼買按揭政策未影響受到嘅一千萬以上住宅, 好價買入。
畀低7成首期(1000萬以上放租最低六成首期), 又有租客送幾百萬尾數畀我,安心了。 呢個月樓價同埋成交量又急性,
而家開心過肥年, 齊上齊落, 買樓齊齊賺 ...
恭喜!買左邊到?

瘋繼續吹

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 小john仔 於 2020-1-21 10:03 AM 發表

1000萬? 即刻得500呎左右大小,夠住? 我在內地一人一狗都都住緊2千5百呎

真心邀請大家北上定居

香港兩個月樓價差不多跌1成,真係安心了

回覆 引用 TOP

11月到依家跌左1成, 又高成數上會, 未洗負資產比銀行追數住, 仲算好丫

新年後會唔會變負資產..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 懷舊壽包 於 2020-1-21 12:30 PM 發表

1000萬? 即刻得500呎左右大小,夠住? 我在內地一人一狗都都住緊2千5百呎

真心邀請大家北上定居
3房, 租客應該夠住,不是我住

引用:
原帖由 小john仔 於 2020-1-21 03:06 PM 發表

3房, 租客應該夠住,不是我住
收到幾錢租??

四十佬 - 爆粗經濟學
https://fortyroad123.blogspot.com/
引用:
原帖由 aqaq123123 於 2020-1-21 01:33 PM 發表

11月到依家跌左1成, 又高成數上會, 未洗負資產比銀行追數住, 仲算好丫
我借3成都算高成數上會?

我見呢個月d 呎價同我同方向多1千起, 有d 多2千.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fortyroad 於 2020-1-21 03:09 PM 發表

收到幾錢租??
27K

引用:
原帖由 小john仔 於 2020-1-21 03:11 PM 發表

27K
非常之唔錯喎

連租約?慳返佣

四十佬 - 爆粗經濟學
https://fortyroad123.blogspot.com/

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BCC001 於 2020-1-21 12:06 PM 發表

恭喜!買左邊到?
港島東區,唔講太detail 住,thanks

回覆 引用 TOP

Icic 買左就專心工作。不用理會班樓淡

回覆 引用 TOP

引用:

人生性脷棗

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]