• 瀏覽: 42,858
  • 回覆: 276
  • 追帖: 6
本主題由 陳耀 於 2020-1-23 02:04 PM 下沉
基本上正常人也不會在這個時候入市,空置單位急升,而且沒有遊客,香港零售已經瓜柴,估計過年幾千間鋪執笠,地產會部後麈

熱賣及精選
見到呢啲帖就知道 淡淡開始唱淡唱到無野好講

樓主講少樣,大陸將會直接入口,唔經香港轉口美國貨,出入口,物流呢2年都會死埋,呢個大獲過旅遊業好多,佔左Gdp好大部分,所以樓價會愈插愈深
不過早買早享受,迉買平幾球,人各有志

我講事實,我有些單位已經幾個月冇人租。 現在攬炒成功,其實香港人一齊仆街也冇所謂

地產升同跌都有得做架啦

引用:
原帖由 amazingdiscuss 於 2020-1-19 11:55 PM 發表

基本上正常人也不會在這個時候入市,空置單位急升,而且沒有遊客,香港零售已經瓜柴,估計過年幾千間鋪執笠,地產會部後麈

幾千間舖執笠

強帖留香

\|/

提示: 違規內容已被屏蔽
樓主講實情係會俾人插死,插你嘅人其實已經好驚

汪汪話大陽市,500萬的樓會跳價

無關係..而家買樓係財富效應

回覆 引用 TOP

我當然相信你喇,有幾個單位無人租,又唔減租。仲有時間喺度發表偉論。計我話,香港無運行架喇,大家去武漢發展喇。果邊爆發疫症應該會死幾千人。

真心話,好彩多得尼場運動,令到內地人無咁多黎香港,依香港尼種人口密度咁高既城市,一有傳染病入境中招率高達99%。你睇下內地點解有事都無高傳染性就知 因為內地人口密度唔密 衞生環境差都無咁易中招。大家仲有命喺度算係咁,至於 香港地產,影響唔深遠,樓價要跌得一個方法就係大量人死亡,除此之外別無他法。你真係唔使住 可以移民,問心果句,香港人連由觀塘搬去將軍澳 都要諗交通、學校、方唔方便、同老母屋企差幾遠!由細到大 我地就係咁樣被培訓,唔似得其他人可以隨時離鄉背井。所以無人走又點會空置高,租金係可以喺尼個時候調整,但未至於完全租唔出。

旅遊業2017年已開始委縮喇,如果你講而家有事,証明你唔係從事零售 旅遊行業。自大陸開打貪後 錢就唔太易賺了,有高質素既內地人選擇去日本其他地方。

黎緊,香港政府唔會再搞任何與國內聯動既基建,集中搞民生,將錢用喺實際方面,但工業 地產就會差d,未至於死囉

引用:
原帖由 rayrayccw 於 2020-1-20 12:08 AM 發表

樓主講實情係會俾人插死,插你嘅人其實已經好驚
驚到要賣咗層樓,然後等跌到50萬時先再買。我已經準備好用200萬買貝沙灣2000呎單位,大家睇路,要放就而家放 遲下唔值錢,香港人移民哂去美國英國加拿大。

引用:
原帖由 何足道哉 於 2020-1-20 12:06 AM 發表

幾千間舖執笠

強帖留香

\|/
全港有300萬人會失業

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 家中冰凍的採購 於 2020-1-20 12:21 AM 發表

我當然相信你喇,有幾個單位無人租,又唔減租。仲有時間喺度發表偉論。計我話,香港無運行架喇,大家去武漢發展喇。果邊爆發疫症應該會死幾千人。

真心話,好彩多得尼場運動,令到內地人無咁多黎香港,依香港尼種人口密度咁高既城市,一有傳染病入境中招率高達99%。你睇下內地點解有事都無高傳染性就知 因為內地人口密度唔密 衞生環境差都無咁易中招。大家仲有命喺度算係咁,至於 香港地產,影響唔深遠,樓價要跌得一個方 ...
2017年萎縮, 現在直頭係毀滅。17年高位跌1-2成,現在是跌4,5成以上,等同大蕭條

引用:
原帖由 家中冰凍的採購 於 2020-1-20 12:21 AM 發表

真心話,好彩多得尼場運動,令到內地人無咁多黎香港,依香港尼種人口密度咁高既城市,一有傳染病入境中招率高達99%。你睇下內地點解有事都無高傳染性就知 因為內地人口密度唔密 衞生環境差都無咁易中招。大家仲有命喺度算係咁,至於 香港地產,影響唔深遠,樓價要跌得一個方 ...
你咁認真答佢

幾千舖執就沽爆823發達啦

仲洗理幾個單位幾萬蚊租

不過
返送中變anti SARS2又幾有道理

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]