• 瀏覽: 55,752
  • 回覆: 979
  • 追帖: 10
1,2000億美金, 即係成萬幾億人仔, 美國貨真係無乜好買, 點做到我唔知!
2,關稅又要照比, 即係叫外資工廠繼續去東南亞做廠, 即大陸廠繼續外流
3,唔能夠叫外國廠係中國做技術轉讓, 即係叫外國公司大搖大把係中國插旗做頂尖技術既產品
而成本又平, 即叫中國品牌收檔
4,美國仍然繼續叫荷蘭光刻機唔好賣比中國, 叫台積電搬去美國. 咁即係簽完紙都係要圍堵你中國
5,美國好似乜春都唔駛做, 只係中國做野.

結論, 中國大敗!!!!!!!!

附件

aa.jpg(178.75 KB)

2020-1-19 09:07 AM

熱賣及精選
中國不是說了三十幾次亮劍丶反制美國的嗎?
究竟亮了什麼劍呢? 🤔🙄

最奇怪係做到咁差既deal, 個市都未有大反應  

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
等著瞧!習帝遲D会大反击,消滅美帝

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 不非凸 於 2020-1-19 09:30 AM 發表

等著瞧!習帝遲D会大反击,消滅美帝
帝國反撃戰

fans 特色 :
1) 永遠向前看 , 有理想,  目光非常長遠
2) 所有講過某台 負面的都是'x手
3) 所有同意了某台 負面的post都是 x手 的friend
4) 人地講 a 台,  佢地一定講 b 台點點點 喇 , 扯開話題
引用:
原帖由 boyboy168168 於 2020-1-19 09:32 AM 發表

帝國反撃戰
反擊第一步 買晒美國靚牛排填數

今次大陸被美國打到殘,真係輸到除剩底褲投降都唔掂

引用:
原帖由 silanai 於 2020-1-19 09:21 AM 發表

點反制?

叫華大姐出黎講兩句。

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-1-19 09:07 AM 發表

1,2000億美金, 即係成萬幾億人仔, 美國貨真係無乜好買, 點做到我唔知!
2,關稅又要照比, 即係叫外資工廠繼續去東南亞做廠, 即大陸廠繼續外流
3,唔能夠叫外國廠係中國做技術轉讓, 即係叫外國公司大搖大把係中國插旗做頂尖技術既產品
而成本又平, 即叫中國品牌收檔
4,美國仍然繼續叫荷蘭光刻機唔好賣比中國, 叫台積電搬去美國. 咁即係簽完紙都係要圍堵你中國
5,美國好似乜春都唔駛做 ...
中國大勝!

以2017年中美貿易為基礎,當年中國對美順差三千幾億美元。協議只要求中國買二千億美元美國貨,中國仲順差一千幾億美元。

協議簽訂後,美國年年要賣大豆俾大陸,從此美國成為中國經濟殖民地,同時成為大豆共和國,與南美洲的香蕉共和國齊名。

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-1-19 09:41 AM 發表

點反制?
反制咗啦!
中國入美國貨二千幾億美元,協議另外加二千億美元,相反美國進口中國貨六千幾億美元,中國仲凈賺千幾億美元。

引用:
原帖由 加藤玲奈子 於 2020-1-19 09:41 AM 發表

點反制?
如今唯一可行的方法就是用十幾億人的(咀炮功)
每天說(自己已經贏咗)丶不看更不理事實丶
實行封閉式管理丶不許別人說(美國贏咗)問你死未?哈哈 🤒

引用:
原帖由 香江人 於 2020-1-19 09:46 AM 發表

中國大勝!

以2017年中美貿易為基礎,當年中國對美順差三千幾億美元。協議只要求中國買二千億美元美國貨,中國仲順差一千幾億美元。

協議簽訂後,美國年年要賣大豆俾大陸,從此美國成為中國經濟殖民地,同時成為大豆共和國,與南美洲的香蕉共和國齊名。 ...
哦, 即本來賺三千而家變一千, 仲唔係輸?

引用:
原帖由 silanai 於 2020-1-19 09:21 AM 發表

無影劍

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]