• 瀏覽: 7,093
  • 回覆: 76
  • 追帖: 8
見到不少商業樓,但無人租,而且地方太空曠,人流太少,根本有排都搞唔掂

引用:
原帖由 仇力盟 於 2020-1-18 01:21 AM 發表

見到不少商業樓,但無人租,而且地方太空曠,人流太少,根本有排都搞唔掂
井娃,十幾年前福田都係死城

引用:
原帖由 Retired2019 於 2020-1-18 01:23 AM 發表

井娃,十幾年前福田都係死城
福田拍住香港,點都唔洗死。
橫琴拍住澳門,差太遠。
奉勸各位,買返臨深地區,
拍住深圳香港,
絕對有前景過珠海澳門,

澳門只能靠賭,梗左局,
入面d人都係靠賭為生。
發展所謂商業既橫琴,連網都上唔到,
總係有不少缺陷。

相反香港深圳都係走高端商業社會,
香港上網言論自由,自由貿易,國際金融社會+深圳直轄市,臨深地區一定sure win

回覆 引用 TOP

澳門依家變左係唯一既一國兩制示範區,前景好過香港啦。橫琴同佢拍住一齊上,基數低,回報睇好

引用:
原帖由 amypat 於 2020-1-18 01:31 AM 發表

澳門依家變左係唯一既一國兩制示範區,前景好過香港啦。橫琴同佢拍住一齊上,基數低,回報睇好
澳門只有賭,沒有什麼商業,莫講金融,澳門太細發展有限,淨係講機場已經無得同香港深圳比,而且香港深圳仲有物流,前景相當理想

最大問題係,珠海澳門無咩商業氣氛

回覆 引用 TOP

唔係咁,幾時輪到你買。鬼唔知南心福田夠旺咩!

國內樓房升值考慮點第一是政策,第二是城市,地點,三是人口流入,決一不可。橫琴已有國家政策支持,地點也不能輸,在澳門旁邊,第三點是早晚事.

引用:
原帖由 厓上的波兒 於 2020-1-18 04:34 AM 發表

國內樓房升值考慮點第一是政策,第二是城市,地點,三是人口流入,決一不可。橫琴已有國家政策支持,地點也不能輸,在澳門旁邊,第三點是早晚事. ...
大陸政策,勸你唔好跟太貼,講完過一段時間就唔同晒

投資橫琴 , 不如投資南沙
橫琴 是珠海澳門的橫琴 , 南沙 是廣東省定南沙 , 層次級別更高
而且入場費畀橫琴更便宜
最貴的金融島CBD核心地段-- 靈山島 , 平均售價都是3.5萬平方米
靈山島尖 房產簡介---
https://mp.weixin.qq.com/s/KVwb8eN_VdPUC_Wt4FMEPg
更多南沙房產資訊 , 可以到微信公眾號搜尋
南沙房產

引用:
原帖由 agogo171 於 2020-1-18 03:00 發表

唔係咁,幾時輪到你買。鬼唔知南心福田夠旺咩!
所以博東莞、中山、惠灣(惠陽、大亞灣)嘍!

選民,您的一票,其實好有用的!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 仇力盟 於 2020-1-18 01:33 AM 發表

澳門只有賭,沒有什麼商業,莫講金融,澳門太細發展有限,淨係講機場已經無得同香港深圳比,而且香港深圳仲有物流,前景相當理想
依家澳門咪開始搞其他產業咯。新產業基數低,不過有中央大力支持,與珠海互補,大家一齊上,前景可期。

引用:
原帖由 amypat 於 2020-1-18 02:43 PM 發表

依家澳門咪開始搞其他產業咯。新產業基數低,不過有中央大力支持,與珠海互補,大家一齊上,前景可期。
搞咩產業呀,搞佢老味呀,見到澳門d人個個靠賭,不切實際,開始到再講啦

引用:
原帖由 仇力盟 於 2020-1-18 02:45 PM 發表

搞咩產業呀,搞佢老味呀,見到澳門d人個個靠賭,不切實際,開始到再講啦
實際咪已經同珠海橫琴一齊搞緊旅遊業,會展業,醫藥業咯。金融俾中央點名要搞啦。各業都需要人材,各業都係起步階段,有中央背後大力催谷,主業又有賭業撐住,真係想衰都好難。澳門樓市都係貴,唔會點,但珠海同橫琴就受惠許多,樓市前景看好。

引用:
原帖由 仇力盟 於 2020-1-18 11:41 AM 發表

大陸政策,勸你唔好跟太貼,講完過一段時間就唔同晒
唔單是國內,凡政策皆會調整,有位走好重要

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]