• 瀏覽: 10,107
  • 回覆: 86
  • 追帖: 2
我係由$10嗰時候,分段買入,買到8.9 ,就停止左……手頭上持有, 3萬股小米

Avg : 係$9

我記得今個星期一, 係$11.8

估唔到只係幾日時間,今日係星期五,已經$13.4......我已經好想全部賣出

但係其實有朋友同我講過,有機會2020年夏天,到達$17

熱賣及精選
個勢早晚見 17 , 係咪 2020 夏天 咁早就唔知

- 越升越多人買熊越升,越跌越多人買牛越跌
- 抽抽派派,轉身要快
- 以為大戶咁易睇,大戶當你係傻仔
- 有智慧不如趁勢,等真係有轉勢跡象先好嘗試博反彈

回覆 引用 TOP

分段沽出!

轉型印刷厰

引用:
原帖由 phmo 於 2020-1-17 03:11 PM 發表

分段沽出!
我真係忍唔住喇, 你講得岩, 分段沽d 先

岩岩出完帖, 就沽出左 , 一萬股先

仲有2萬股, 再等吓......希望可以到$16- $17

回覆 引用 TOP

我8個幾入call,9蚊就走左無追返

引用:
原帖由 陳氏貴族 於 2020-1-17 04:25 PM 發表

我8個幾入call,9蚊就走左無追返
我個人認為,都唔會直升機咁,一直上……始終都會,有上有落……我自己個人建議,如果有12.1左右嘅位,可以買返(有多餘錢)……然後等升到$15 - $17

一日未有消息話唔納入恒指,一日都唔會跌好多,純個人睇法

等左一年終於返到家郷,今年當炒,小米產品咁多人買,唔洗驚再加碼

橋唔怕舊,最緊要受 6蚊見, 每隻股都有一種玩法 就是重複又重複

勿忘香港亂局你們有份推波助瀾
引用:
原帖由 暴飛龍 於 2020-1-17 05:52 PM 發表

等左一年終於返到家郷,今年當炒,小米產品咁多人買,唔洗驚再加碼
你說得對....

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 07Love06 於 2020-1-17 05:37 PM 發表

我個人認為,都唔會直升機咁,一直上……始終都會,有上有落……我自己個人建議,如果有12.1左右嘅位,可以買返(有多餘錢)……然後等升到$15 - $17 ...
$15就會必到, $17就真的唔唔了。

回覆 引用 TOP

年底三十以上,五年一百以上

ccl 上150
不是奇事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 07Love06 於 2020-1-17 03:01 PM 發表

我係由$10嗰時候,分段買入,買到8.9 ,就停止左……手頭上持有, 3萬股小米

Avg : 係$9

我記得今個星期一, 係$11.8

估唔到只係幾日時間,今日係星期五,已經$13.4......我已經好想全部賣出

但係其實有朋友同我講過,有機會2020年夏天,到達$17 ...
我45000股,成本9個幾。

ccl 上150
不是奇事
引用:
原帖由 07Love06 於 2020-1-17 05:37 PM 發表

我個人認為,都唔會直升機咁,一直上……始終都會,有上有落……我自己個人建議,如果有12.1左右嘅位,可以買返(有多餘錢)……然後等升到$15 - $17 ...
下星期17元

ccl 上150
不是奇事

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]