• 瀏覽: 2,278
  • 回覆: 41
  • 追帖: 1
係清麗苑住好多年,原有荃灣線,2007通西鐵,雙鐵合璧真係超便捷。
我見2019年頭的舊post有C兄話清麗的view麻麻,等我放幾幅係廳影的相出來,睇睇。

熱賣及精選
多年無到香討的論壇,唔記得好耐以前的ID和pw係乜,重新註冊但唔俾即時放相,惟有夠級數發pic再補,抱歉吖各位。

回覆 引用 TOP

除了景觀之外,一個U型俾公路包住,空氣唔好,仲有D嘈,行去mtr有D靜,曾去睇過樓,最後放棄。

感覺好麻麻,
入到去好似去左80年代咁

一個字: 舊!

回覆 引用 TOP

又OUT又cheap住吾到人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 windows311 於 2020-1-17 08:41 AM 發表

除了景觀之外,一個U型俾公路包住,空氣唔好,仲有D嘈,行去mtr有D靜,曾去睇過樓,最後放棄。
係呀幾座都係半山邊,龍翔道就係半邊U型,後山係以前往“荔園”的荔景山路吖。宜家起晒屋苑咯,果度近九華徑村的燒烤場,風大時飄過燒烤味,等大家坐係家中也幾乎能“身臨其境”。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 我字不帥 於 2020-1-17 09:40 AM 發表

感覺好麻麻,
入到去好似去左80年代咁

https://www.housingauthority.gov.hk/common/image/commercial-properties/shopping-centres/shopping-centres-details/4-ching-lai/ching-lai-large-4.jpg ...
就係1981“出世”,真80年代

回覆 引用 TOP

沒有隠居感覺
同人一架𨋢
OUT
不是飛機則
海景太遠+嘈

太殘,又要攪維修,又多長者

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-1-17 10:41 AM 發表

沒有隠居感覺
同人一架𨋢
OUT
不是飛機則
海景太遠+嘈
最早無荔枝角大橋果陣,個海景大,跟住填海修路起橋遮擋左D,咁荔枝橋分流走部分車輛嘛,對清麗來講都好架。美孚私樓低層望橋景果紮咪仲弊,要換雙層玻璃窗門隔音。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 12728915 於 2020-1-17 10:46 AM 發表

太殘,又要攪維修,又多長者
用家多嘛,好多長者係第一手住到宜家,佢哋唔會放嘅喇,交通同生活便利,飲完茶行完公園他條買餸唔使搭車唔使趕,美孚搞掂。
帶小朋友去圖書館游泳池室內運動場荔枝角公園嶺南之風,近近地搞掂。

回覆 引用 TOP

殘到咁, 仲要係居屋.....

回覆 引用 TOP

清麗向海單位視野無擋呀,總好過美孚某D樓望樓,近到係廚房窗度問隔離借樽豉油幾乎遞手就攞到。

引用:
原帖由 片刻笨拙的路人 於 2020-1-17 12:20 PM 發表

清麗向海單位視野無擋呀,總好過美孚某D樓望樓,近到係廚房窗度問隔離借樽豉油幾乎遞手就攞到。
就算最高個層都望唔到咩海😳

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]