• 瀏覽: 11,445
  • 回覆: 97
  • 追帖: 1
連區議員對新地好,等全部賣清先撩配套不足,空氣污染問題出黎

https://hk.finance.appledaily.com/finance/20200117/JAUFEIHVSQPBB5EWDASXD7JC6E/

剛上任的元朗區議員嘉湖北區議員伍健偉表示,未參選區議員時已收到很多街坊意見反對此項計劃,「我同街坊立場一致,因為嘉湖北本身人口相當多,係超過一萬人嘅社區,鄰近地方如果再有一個超過一萬人嘅地方,附近街坊會擔心社區配套設施夠唔夠。此外,天水圍社區配套設施比較少,醫院要跨區,買日常用品都要用到附近商場,假如改建計劃成功批核,根據規模文件提及,呢個商場可能喺改建期間暫時關閉,改建要幾年時間,我哋咁多街坊日常生活、娛樂,甚至銀行服務通通都做唔到。另一個擔憂係屏風樓,本身天水圍都鄰近內地,呢度空氣污染比較高,再起咁高咁密大廈,屏風樓效應更加嚴重,影響居民健康,尤其呼吸道毛病。

熱賣及精選
引用:
原帖由 edwwin 於 2020-1-17 07:26 AM 發表

https://hk.finance.appledaily.co ... SQPBB5EWDASXD7JC6E/

剛上任的元朗區議員嘉湖北區議員伍健偉表示,未參選區議員時已收到很多街坊意見反對此項計劃,「我同街坊立場一致,因為嘉湖北本身人口相當多,係超過一萬人嘅社區,鄰近地方如果再有一 ...
黃絲乜都反對👎

我個人支持改建

回覆 引用 TOP

天水圍北關你鬼事咩講真公屋戶。
天水圍市中心係純私樓商業項目。算鬼數啦公屋戶一世都買唔起。咪阻頭阻勢。天榮,酒店項目必須上馬!
重拾天水圍市中心地標

李黃瓜的項目 甲甴 黃人也夠膽反對

嘉湖業主好驚樓價大跌

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-1-17 07:26 AM 發表

來自https://hk.finance.appledaily.com/finance/20200117/JAUFEIHVSQPBB5EWDASXD7JC6E/

剛上任的元朗區議員嘉湖北區議員伍健偉表示,未參選區議員時已收到很多街坊意見反對此項計劃,「我同街坊立場一致,因為嘉湖北本身人口相當多,係超過一萬人嘅社區,鄰近地方如果再有一 ...
佢連天水圍已經有間醫院都唔知,洗乜跨區

天水圍社區配套不足係事實,至於起樓先定完善配套先則是另一問題。

我係咸濕仔,最愛大包米。
後宮幾千批,成世畀女圍。

反對甘ON L9,起多樓,配套自然好。

引用:
原帖由 csbs5c26 於 2020-1-17 04:46 PM 發表

嘉湖業主好驚樓價大跌
我都係業主,但我歡迎搞搞新意思

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2020-1-17 04:53 PM 發表

天水圍社區配套不足係事實,至於起樓先定完善配套先則是另一問題。
起完自然會改善配套及交通

引用:
原帖由 chusteve 於 2020-1-17 08:19 PM 發表

所以話嘉湖業主質素同眼光差囉,否則都唔會區選全黃議員

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ewwh0514 於 2020-1-17 04:50 PM 發表

佢連天水圍已經有間醫院都唔知,洗乜跨區
弱智

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marcominnie 於 2020-1-17 04:21 PM 發表

黃絲乜都反對👎
佢哋咩都反嫁啦!有破壞,無建設

引用:
原帖由 chusteve 於 2020-1-17 08:19 PM 發表

咪係,天水圍發展下咪得囉,夠港島多人,on9

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]