• 瀏覽: 15,234
  • 回覆: 125
  • 追帖: 15
也是看中粵港澳大灣區的建設,想去珠海投資買房!想聽聽大家意見,希望有合適的樓盤推薦!謝謝!

熱賣及精選
budget幾多?

C:\Work & Recruit data\image\Lam01

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 波爾修斯 於 2020-1-15 16:46 發表

也是看中粵港澳大灣區的建設,想去珠海投資買房!想聽聽大家意見,希望有合適的樓盤推薦!謝謝!
首先一定要留意內地唔同地方的政策,例如珠海及中山限制或要求都唔同,不過經常變

回覆 引用 TOP

留意大灣區各市嘅 Gdp 及增長。睇完你可能未必選擇珠海。

我就睇好東莞。

投資定自住? 選擇會有不同

C:\Work & Recruit data\image\Lam01
引用:
原帖由 波爾修斯 於 2020-1-15 04:46 PM 發表

横琴住宅用地占7%,目前在售樓盤有龍光玖龍玺,k2荔枝灣,中冶逸景公馆,方達城,最近口岸係玖龍玺,而旁邊的華融琴海灣係現樓,只剩余大面積單位未售。

回覆 引用 TOP

睇多幾次先好買,比較多D。跟團好易落搭。重要考慮運錢上去及按揭(如需)安排。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wykjackylee 於 2020-1-15 05:56 PM 發表

留意大灣區各市嘅 Gdp 及增長。睇完你可能未必選擇珠海。

我就睇好東莞。
深圳吧。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 波爾修斯 於 2020-1-15 04:46 PM 發表

唔好心急! 一定要貨比三家!

回覆 引用 TOP

其實你要具體啲,先比到提議你。。。
例如budget?想買大定細?
目的係自主?投資?
屋企有小朋友?純退休?
喜好?要方便唔怕嘈?愛靜會揸車?

引用:
原帖由 toffee11 於 2020-1-15 08:03 PM 發表

其實你要具體啲,先比到提議你。。。
例如budget?想買大定細?
目的係自主?投資?
屋企有小朋友?純退休?
喜好?要方便唔怕嘈?愛靜會揸車?
各位C兄C姐,
我都想在大灣區置業,先放租, 10年8年後就收回退休自用。
有什麼好選擇?

引用:
原帖由 idung 於 2020-1-15 08:15 PM 發表

各位C兄C姐,
我都想在大灣區置業,先放租, 10年8年後就收回退休自用。
有什麼好選擇?
大灣區啲樓唔值租

珠海有好幾區,每方由斗門1萬至橫琴5万,每區都有自己的賣點和升值理據
你做下功課,了解下先

不過,公寓和住宅不同。我唔會買公寓,你可以百度搵下啲人點討論

位置可裝個百度或高德地圖,對具體位置和與各地標實際距離和車程有更清楚及正確既概念

發展商一定要揀大型發展商,可以上網搵下

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前來野性的主角 於 2020-1-15 08:35 PM 發表

大灣區啲樓唔值租
我都覺得放係度等升值仲好
新淨的樓賣出去仲值錢

回覆 引用 TOP

一定要上去睇左先,自己感覺一下。唔好跟團,跟團壓力好大,收到既知識唔真確。睇下身邊有無熟人買過樓,問多d。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]