• 瀏覽: 16,492
  • 回覆: 103
  • 追帖: 1
BUDGET 7M 樓下
不會考慮東堤海堤
只考慮映灣園兩房或藍天海岸兩房
差唔多價錢映灣園買大50平方呎
藍天就細D 但近地鐵站DD
各位會點選擇
我心目中偏向映灣
映灣真係做到廳大房大, 個廳開兩台麻雀都仲有位行
藍天就好似好細
各位會點選

藍天比較近MTR,所以D價比較穩
映灣多收租投資客,有時會跳價,無咁穩定,亦始終要駁一程接駁巴出MTR

不過你好似關心個則多D,咁始終真係你自己住,有D則接受唔到就接受唔到。

睇黎你本身住開東涌喎

回覆 引用 TOP

個人喜歡映灣園,環境優美又實用

回覆 引用 TOP

前幾年係東涌做野,車程簡直係浪費人生

反而想知樓主點解唔考慮東堤海堤?

東堤海堤同一個發展商(太古,恆地,恒隆,新世界,新地,港鐵)
藍天海岸 (樂高東涌,港鐵,豐隆實業,香港興業)
映灣園 (和記黃埔,長實,港鐵)

講真, 我4個都睇過,質素係東堤海堤高一班

引用:
原帖由 最愛收息股 於 2020-1-15 04:52 PM 發表

各人生活圈子不同,樓主揀得自然唔介意,龍珠島都有人住,百貨應百客

引用:
原帖由 fortyroad 於 2020-1-15 04:54 PM 發表

各人生活圈子不同,樓主揀得自然唔介意,龍珠島都有人住,百貨應百客
唔得架,喺呢度一講location唔係對個個人都係最重要,會即刻比人笑你係sell天水圍濕滯樓既AA。

引用:
原帖由 daniel1985 於 2020-1-15 05:04 PM 發表

唔得架,喺呢度一講location唔係對個個人都係最重要,會即刻比人笑你係sell天水圍濕滯樓既AA。
咪笑囉,網上嘅嘢😉

其實佢重要嘅location又唔代表我重要嘅location,無咩好嘈

Any肥啦,可能樓主係機場職員,或者父母住附近方便照顧小朋友呢

引用:
原帖由 最愛收息股 於 2020-1-15 04:52 PM 發表

樓主可能在東涌返工呢

買東涌好正常

回覆 引用 TOP

東堤我覺得相對地舊 同埋一落樓就好Q多人
海堤 睇過幾個單位都俾我發現有窗邊滲漏情況, 仲要化左妝都俾我CHECK 到

引用:
原帖由 fortyroad 於 2020-1-15 05:08 PM 發表

咪笑囉,網上嘅嘢😉

其實佢重要嘅location又唔代表我重要嘅location,無咩好嘈

Any肥啦,可能樓主係機場職員,或者父母住附近方便照顧小朋友呢 ...
最慘仲有啲應聲蟲和應,
有啲師兄抵唔住頸又同果啲屈人精嘈,
咩如果我係AA就死全家之類,笑死人

引用:
原帖由 daniel1985 於 2020-1-15 05:11 PM 發表

最慘仲有啲應聲蟲和應,
是但啦,啱聽就應下,唔啱聽睇吓咪算囉,不用太上心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 daniel1985 於 2020-1-15 05:11 PM 發表

最慘仲有啲應聲蟲和應,
就是有些人強迫症上腦

人地大西北返工,係要人買中環先得

引用:
原帖由 fortyroad 於 2020-1-15 05:08 PM 發表

咪笑囉,網上嘅嘢😉

Any肥啦,可能樓主係機場職員,或者父母住附近方便照顧小朋友呢 ...
我係南昌站附近返工 長老又係南昌附近, 坐25分鐘港鐵就到
我選東涌就係因為多公園多綠化地帶

香討講到好似唔係市區樓就唔係人住咁 咁住大西北 西貢果D又叫咩
市區樓實用565呎知唔知賣緊幾錢?

引用:
原帖由 kc990123 於 2020-1-15 05:10 PM 發表

東堤我覺得相對地舊 同埋一落樓就好Q多人
海堤 睇過幾個單位都俾我發現有窗邊滲漏情況, 仲要化左妝都俾我CHECK 到
最重要都係睇自己邊樣方便同接受程度

我自己會考慮埋老婆買餸,自己返工搭地鐵,甚至區外E線巴士入東涌......我會揀東堤(海堤比東堤貴少少)

經映灣嘅E線巴士要兜哂成個映灣,你揀都唔會揀尾站果座,甚至揀比較近接駁巴果幾棟...(不過可能樓主有車😅

東堤依輪好多低價成交,話唔定俾你鋤到個筍盤😏

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]