• 瀏覽: 14,872
  • 回覆: 176
  • 追帖: 11
各大大,

TKO 雍明 揀咩座向較好?

我WM120X,到時好的 一房 向南向東應該會揀哂,

大家覺得TKO選 「中層向北」 定 「中層向西」 好?

THANKS

向北會否好濕 好凍? 但冇西斜 問題。 

向西, 有西斜, 但可能會冇甘濕? 夏天預左會熱D。

大家會點揀?

附件: 您所在的用戶組無法下載或查看附件
熱賣及精選
引用:
原帖由 photo4hkelders 於 2020-1-14 09:15 PM 發表

各大大,

THANKS

大家會點揀? ...
A座向北內園 好過B座向北望樓景
如果仲有向東 起碼有山景 
掂都好過向西 
至於潮濕 跟本問題唔大 有抽濕機可以用

引用:
原帖由 CTAN2Y33 於 2020-1-14 09:37 PM 發表

A座向北內園 好過B座向北望樓景
如果仲有向東 起碼有山景
掂都好過向西
至於潮濕 跟本問題唔大 有抽濕機可以用
A座向北內園  (已經冇咩)

B座向北望樓景 (是的, 對住對面私樓)

向西 的確難攪D...

潮濕 跟本問題唔大 有抽濕機可以用 (好)

THANK YOU

回覆 引用 TOP

我都想知wm1200其實仲有冇一房TKO

向北同私樓距離最近,不推薦
但b座9室由於特出嚟,可以望到好遠,如果不介意對馬路

引用:
原帖由 七個疑惑的浴缸 於 2020-1-14 09:50 PM 發表

我都想知wm1200其實仲有冇一房TKO
應該仲有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 alicemo 於 2020-1-14 09:51 PM 發表

向北同私樓距離最近,不推薦
但b座9室由於特出嚟,可以望到好遠,如果不介意對馬路
B座5 , A座一排西都冇咩阻, 開陽.

B座向北同私樓距離最近 (係, 基本是貼住..)

引用:
原帖由 photo4hkelders 於 2020-1-14 09:59 PM 發表

B座5 , A座一排西都冇咩阻, 開陽.

B座向北同私樓距離最近 (係, 基本是貼住..)
B 9 都不錯, 多謝介紹!

引用:
原帖由 photo4hkelders 於 2020-1-14 09:59 PM 發表

B 9 都不錯, 多謝介紹!
我實地去過幾次, 未到savanna 已經遠遠見b座9室,如果高層景觀應該不錯添
如果真想向東,b12,13暫時都冇發巿,有機會,但就窄河景,不單座向b9開揚好多

引用:
原帖由 alicemo 於 2020-1-14 10:05 PM 發表

我實地去過幾次, 未到savanna 已經遠遠見b座9室,如果高層景觀應該不錯添
如果真想向東,b12,13暫時都冇發巿,有機會,但就窄河景,不單座向b9開揚好多 ...
Ching 最後揀到咩? 我去過一兩次, 個馬路其實吾係好多車... 之後吾知.

如果到時仲有b12,13, 當然會揀向東

引用:
原帖由 photo4hkelders 於 2020-1-14 10:17 PM 發表

Ching 最後揀到咩? 我去過一兩次, 個馬路其實吾係好多車... 之後吾知.

如果到時仲有b12,13, 當然會揀向東
我揀咗a座向東ar

我都覺條路暫時唔算多車,但有人唔like馬路
但我prefer北多過西if 2揀1
試過西斜真係熱到hihi

引用:
原帖由 photo4hkelders 於 2020-1-14 09:15 PM 發表

各大大,

THANKS

大家會點揀? ...
樓主你好,如果向東和向南無哂既話,中層向北如果你選B9的話,中層就應該無陽光(我上次陽光普照下見到向北樓係無陽光既),B9既好處是向北既馬路景,尚算開揚,未來預計不會有太多車,但缺點冬天就會凍d, 衫就難乾d, 比其他單位會潮濕一點吧,個人意見買向西比較好,雖然係西斜,但有時真係有陽光好過無陽光,而且向西向播道書院, 咁可選A21,22,23或24既高層,景觀會開揚d。

利申:已買將軍澳,現場睇左4次

預祝樓主買到心水單位!🎊🎊🎊🎊🎊

引用:
原帖由 alicemo 於 2020-1-14 10:41 PM 發表

我揀咗a座向東ar

我都覺條路暫時唔算多車,但有人唔like馬路
但我prefer北多過西if 2揀1
試過西斜真係熱到hihi
有西斜, 我有時想 哂衫可能會好D, 不過應該會熱!

向北冇咩陽光見!

恭喜你!

A20 向北都可能都不錯!

引用:
原帖由 photo4hkelders 於 2020-1-14 10:47 PM 發表

有西斜, 我有時想 哂衫可能會好D, 不過應該會熱!

向北冇咩陽光見!

恭喜你!

A20 向北都可能都不錯!
Thx

差唔多到去睇多次la,比較下個座向
我都睇咗2次,圍住行咗幾個圈🙈🙈🙈

引用:
原帖由 alicemo 於 2020-1-14 10:51 PM 發表

Thx

差唔多到去睇多次la,比較下個座向
我都睇咗2次,圍住行咗幾個圈🙈🙈🙈
好, 仲有7-8個工作天到我, 希望一切順利! 多謝!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]