• 瀏覽: 26,802
  • 回覆: 91
  • 追帖: 10
太多野人係預計唔到
拆野打人放火咁開心,佢地竟然突然收手,暴動竟然會平息。估唔到
中美初段協議,其實都係買豆威力加強版。反應竟然咁大,估唔到
伊朗夠姜還拖,美國竟然莫姜。完全估唔到。仲等我放哂啲美股。
依家都無得諗架喇。。。遲早會落返28000既。不過相信唔會好快。
個市牛到難以置信早兩個月暴徒仲打到咁轟烈,又佔領學校又片地開花,我樓下啲燈柱爆哂,輕鐵站比人放火燒埋。究竟你地突然又死左去邊唔係身體力行做淡,要沽爆香港架咩。
隨時一蟹蟹半年好彩係7500。

熱賣及精選
引用:
原帖由 st9209 於 2020-1-14 07:27 AM 發表

蛇仔,死守未必係好策略,股票買賣要訂好止賺止蝕。如果個市行嘅同你諗嘅唔同,一直守落去唔係好方法。
我都明,不過泥足深陷喇
同埋頂盡都係上返30000架姐。
etf無時間值,無斬倉。理論上係唔會出事(除非佢永遠唔落返28000)
好彩今次把握唔大所以只係7500(我見暴動都無哂聲氣)。
玩期應該死左可以過南洋賣屎忽

好彩倉位都唔算太高,28000開始分段沽。
依家只可以望天打卦

引用:
原帖由 st9209 於 2020-1-14 07:38 AM 發表

如果有哂心理準備就ok,始終股市點行無人知。
心理準備一定有,我又唔係李佛摩我係讀者姐。
風險上係接受到,始終etf個心定好多。
美股做對沖拆倉時機錯哂比伊朗嚇親。
btw,大不了蟹半年。
唔會入肉的

回覆 引用 TOP

我諗法係咁,歷史高位先33000左右。
依家咁既局,香港又爛又殘。
無理由破頂吖
升上去既空間絕對係有,不過我仍然相信。守到,好快佢會落返黎。
到時就可以低位執貨

引用:
原帖由 odlfeaovasug 於 2020-1-14 07:50 AM 發表

其實識買7500已經好好啦,幾多人買熊仔比人夾爆都無仇報,不過1月個市都似繼續升升到你唔信
好掛住你呀一起沽空的日子。
7500係幾好架。你見我之前試期,大起又大落,搞唔惦。
最黑人憎係佢唔可以係交易時段外set盤真係要坐定定睇實佢。
所以都係重操故技玩返7500。
btw,牛熊建議唔好惦。
我後生個陣貪勝不知輸,輸左成20萬用左三年時間先會滿血。

引用:
原帖由 槓桿達人 於 2020-1-14 07:54 AM 發表

新年前一定跌有藉口做落
望係咁望。
我都唔知

引用:
原帖由 槓桿達人 於 2020-1-14 07:57 AM 發表

我都有好多貨7500 ,不過我絕對有信心賺番雖然我琴日反手買左牛
我十幾萬7500過窮年陰功

引用:
原帖由 odlfeaovasug 於 2020-1-14 07:58 AM 發表

我最近玩熊仔都損手,不過好彩有set止蝕,輸極有譜,我都要慢慢追數了...現價7500的確吸引,你而家均價幾多?仲會再溝嗎?
開電腦先睇到買入均價。大約好似6.2,6.3左右啦。
其實奶就唔奶得太多,不過套牢哂啲資金。惟有慢慢等佢解鎖。
依家追牛好牙煙,升左咁多,爆落走都走唔切。
所以我都係繼續7500

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kimmyuni 於 2020-1-14 08:03 AM 發表

遲早跌凸,怕咩
呻吓咁解姐

回覆 引用 TOP

生活仍要繼續,去啪個老早再call個g。
耐心等待

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leemanna 於 2020-1-14 08:23 AM 發表

大户市,股市不跟實體经济,只知最低層打工仔人工跟實體经济。7500有青姐陪你一起输
如果大戶咁堅,2015暴力救市就得左啦。長遠都係睇經濟預測

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsang788889 於 2020-1-14 08:24 AM 發表

蟹短三五七……長就一世
半年比多你港股正路係爆唔起。永恆上落市

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股王之皇 於 2020-1-14 08:35 AM 發表

十幾万貨唔多啦。$6.3價位有咩好怕。我貨多過你。琴日都有再溝。平均價都要$6.4
人地本小麻真all in

引用:
原帖由 股王之皇 於 2020-1-14 08:36 AM 發表

allin玩一隻咁大膽
係呀,廿幾歲人。得個十幾廿萬
贏幾千無意思吖,惟有一炮過

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]