• 瀏覽: 29,216
  • 回覆: 7
  • 追帖: 6
引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2020-1-14 06:37 AM 發表

太多野人係預計唔到
拆野打人放火咁開心,佢地竟然突然收手,暴動竟然會平息。估唔到
中美初段協議,其實都係買豆威力加強版。反應竟然咁大,估唔到
伊朗夠姜還拖,美國竟然莫姜。完全估唔到。仲等我放哂啲美股。
依家都無得諗架喇。。。遲早會落返28000既。不過相信唔會好快。
個市牛到難以置信早兩個月暴徒仲打到咁轟烈,又佔領學校 ...
其實識買7500已經好好啦,幾多人買熊仔比人夾爆都無仇報,不過1月個市都似繼續升升到你唔信

^^
引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2020-1-14 07:53 AM 發表

好掛住你呀一起沽空的日子。
7500係幾好架。你見我之前試期,大起又大落,搞唔惦。
最黑人憎係佢唔可以係交易時段外set盤真係要坐定定睇實佢。
所以都係重操故技玩返7500。
btw,牛熊建議唔好惦。
我後生個陣貪勝不知輸,輸左成20萬用左三年時間先會滿血。 ...
我最近玩熊仔都損手,不過好彩有set止蝕,輸極有譜,我都要慢慢追數了...現價7500的確吸引,你而家均價幾多?仲會再溝嗎?

^^
引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2020-1-15 11:09 AM 發表

其實我諗左好耐。。。。香港對比全國生活質素算好高。
人地買隻幾千蚊既錶,就兩個月人工。香港人話買撈就買撈,去邊玩吃喝玩樂都無壓力。點解反而會暴動
可能真係太安樂,佢地唔開心。
食吓屎捱吓先夠浪漫 ...
衣食足,知榮辱
當你經濟條件不足,就會只諗飯碗生計,但當你衣食無憂,就想有自由民主,兩個經濟體都唔同,比較黎都無意思

^^
引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2020-1-15 07:39 PM 發表

明呃
其實睇返7500都幾唔抵買,$6計買3萬股都要18萬,如果睇得準指數唔過3萬點的話分注買遠熊仲著數?

^^
引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2020-1-15 08:06 PM 發表

如果睇等準,分注買期指都得。
問題我係怕睇唔準
都係嘅,好多高手話要先穿前高位先有得插,要升就快啦,忍手唔沽好辛苦

^^

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2020-1-21 04:21 PM 發表

由蝕變賺的一天
恭喜晒,目標幾時放?

^^
引用:
原帖由 helen55555 於 2020-1-23 09:25 AM 發表

昨日入早左,如果尾市入就正
如果知尾市入近熊仲正啦

^^
引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2020-2-11 10:55 AM 發表

係呀,無錯
你個隻係put唔係熊?

^^
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]