• 瀏覽: 26,749
  • 回覆: 263
  • 追帖: 10
引用:
原帖由 喜洋羊 於 2020-1-14 02:07 PM 發表

上午@5.9入了
今早$5.88 好想買一注, 恆指U盤又上幾十點, 近來U盤都係咁樣

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2020-1-14 07:32 AM 發表

我都明,不過泥足深陷喇
同埋頂盡都係上返30000架姐。
etf無時間值,無斬倉。理論上係唔會出事(除非佢永遠唔落返28000)
好彩今次把握唔大所以只係7500(我見暴動都無哂聲氣)。
玩期應該死左可以過南洋賣屎忽 ...
唔完全岩, 7500最大問題反而係時間值
就算指數同一樣, 時間值都會令7500個價下跌

回覆 引用 TOP

死守7500 !! 只要有恆心....恆指落番到 27500 即食糊先!

回覆 引用 TOP

點解吾Put/ call warrant ... 易啲控制

引用:
原帖由 plm8051 於 2020-1-14 08:59 AM 發表

溫馨提示, 反向ETF只可中短線, 不可長揸, 因為沽貨蝕息蝕管理費, 越揸越蝕, 就算恆指跌返去買入點數, 價位都去唔返.
中短線指幾耐?

引用:
原帖由 Bigcrownbond 於 2020-1-14 09:37 PM 發表

輪點會易控制

回覆 引用 TOP

經濟唔好先要升 第一日炒股咩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bigcrownbond 於 2020-1-14 09:37 PM 發表

一般散戶唔會識玩依d...多數輸

回覆 引用 TOP

買7200 對冲啦!市易升難跌,好消息就升多多,壞消息就跌小小

冇錢出糧打條撚呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2020-1-14 07:43 AM 發表

我諗法係咁,歷史高位先33000左右。
依家咁既局,香港又爛又殘。
無理由破頂吖
升上去既空間絕對係有,不過我仍然相信。守到,好快佢會落返黎。
到時就可以低位執貨 ...
我都比個冚家剷特朗普又話打撚冧伊朗,又話盛,搞撚到我放撚晒全部港交所,依家升到阿媽都唔認得,今日迫住追番入去

引用:
原帖由 核心理性的蛇 於 2020-1-14 08:43 AM 發表

岩呀本身做珠寶sales,比“民主正義手無寸鐵既年輕人”(佢地係咁叫自己,燃燒彈的確唔係鐵黎)。成行死哂啦
量緊地,搏一搏啦。
橫惦都無咩出路架啦 ...
香港比呢班冚家剷曱甴害撚死

引用:
原帖由 oasis56789 於 2020-1-15 12:01 AM 發表

香港比呢班冚家剷曱甴害撚死
要攬炒要死都冇計㗎!

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2020-1-14 08:59 AM 發表

我平均價$6.4,未驚過!
我6·35好驚中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb95c9207ee716 於 2020-1-14 10:58 PM 發表

中短線指幾耐?
睇你承受能力, 我自己就最多半年, 如果個市區間上落半年都冇突破, 我就寧願走咗先, 費事息都蝕埋, 揸現金等大市有方向再決定. 如果個市向上突破自己設的止蝕位, 更加要即走, 否則蝕價兼蝕息.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]