• 瀏覽: 3,134
  • 回覆: 28
  • 追帖: 1
有冇師兄師姐有此問題,要即點做?

熱賣及精選
聯絡房署做補救

但一定要你再出一張本票補救
之前有師兄都一樣彈票

一早建議過一張本票比足一成最好

回覆 引用 TOP

係咪比多過10%都冇問題?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Gooner09 於 2020-1-13 09:46 PM 發表

係咪比多過10%都冇問題?
多左少少 邊會有問題呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samtang321 於 2020-1-13 09:22 PM 發表

唔洗擔心,我同你情況一樣!原本嚇餐死!
首先,你明天一早打電話比房署報定案,因為房署暫時未知道你彈票,然後佢會再約你時間去交返張本票!放心啦!
我今日才去房屋署補回本票!現在安心了!

引用:
原帖由 豬女 於 2020-1-13 09:54 PM 發表

唔洗擔心,我同你情況一樣!原本嚇餐死!
首先,你明天一早打電話比房署報定案,因為房署暫時未知道你彈票,然後佢會再約你時間去交返張本票!放心啦!
我今日才去房屋署補回本票!現在安心了! ...
多謝大家回覆,咁就安心了,如臨門衰呢一脚,肯定成世比人怨死🙈

引用:
原帖由 samtang321 於 2020-1-13 10:01 PM 發表

多謝大家回覆,咁就安心了,如臨門衰呢一脚,肯定成世比人怨死🙈
放心啦💪🏼

引用:
原帖由 豬女 於 2020-1-13 10:07 PM 發表

放心啦💪🏼
房署個27128000電話打了無數次都係不会有人接聽的,仲要拖你一大段時間聽埋晒D無謂野........; 由於我無主任D直線電話,各師兄師姐如有可否告知借我一用,雖然可能不是直屬他負責個案,但起碼有人会接聽到及可能他会再轉線去負責的同事,唔該大家。

引用:
原帖由 samtang321 於 2020-1-13 09:22 PM 發表

我今早揀咗,都驚支票彈票

回覆 引用 TOP

引用:

請問你係幾時揀樓交支票的?

引用:
原帖由 台灣浪漫的留言 於 2020-1-14 11:07 AM 發表

請問你係幾時揀樓交支票的?
上星期五早上,星期六check机見已过數以為已攪掂晒可安心,怎知星期一收到銀行结訊話簽各不符不能过数已取消,及見款項也已入回我户口度。

引用:
原帖由 samtang321 於 2020-1-14 11:13 AM 發表

上星期五早上,星期六check机見已过數以為已攪掂晒可安心,怎知星期一收到銀行结訊話簽各不符不能过数已取消,及見款項也已入回我户口度。
已經扣咗數都會退返來,咁恐怖😱,我都好驚,因為有時簽名都會有少少出入

引用:
原帖由 台灣浪漫的留言 於 2020-1-14 11:17 AM 發表

已經扣咗數都會退返來,咁恐怖😱,我都好驚,因為有時簽名都會有少少出入
係,因為平時都少出支票,所以個簽名都不是太稳定,但正路應相差不会太多,估不到佢都幾嚴下可能銀碼也算大,要出本票補上又要白花50了。

引用:
原帖由 samtang321 於 2020-1-14 11:22 AM 發表

係,因為平時都少出支票,所以個簽名都不是太稳定,但正路應相差不会太多,估不到佢都幾嚴下可能銀碼也算大,要出本票補上又要白花50了。
咁你已經聯絡房屋署?距地通知你補返本票就OK嗎?

引用:

所以我成日都話直接開足一成!求個心安理得!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]