• 瀏覽: 11,380
  • 回覆: 99
  • 追帖: 4
首先講吓大窩口,我覺得嗰度生活費齊全,又近地鐵站,非常之方便
跟住到火炭,到目前為止仲有180幾個兩房,我睇過覺得真係好正,其實真係唔差
最後就係我最鍾意嘅馬鞍山露台,馬鞍山嘅居屋同馬鐵站相距2分鐘
同埋露台單位可以擺好多嘢,又可以種花草樹木,可以晾衫,得閒行出露台都覺得個人精神好多
反而將軍澳同埋長沙灣我係唔會考慮,一嚟樓價比較高,同埋長沙灣太多南亞蝗蟲,將軍澳太潮濕

熱賣及精選
引用:
原帖由 愛自由的傻女 於 2020-1-13 06:39 PM 發表

首先講吓大窩口,我覺得嗰度生活費齊全,又近地鐵站,非常之方便
跟住到火炭,到目前為止仲有180幾個兩房,我睇過覺得真係好正,其實真係唔差
最後就係我最鍾意嘅馬鞍山露台,馬鞍山嘅居屋同馬鐵站相距2分鐘
同埋露台單位可以擺好多嘢,又可以種花草樹木,可以晾衫,得閒行出露台都覺得個人精神好多
反而將軍澳同埋長沙灣我係唔會考慮,一嚟樓價比較高,同埋長沙灣太多南亞蝗蟲,將軍澳太潮濕 ...
仲未諗定?其實睇你家庭結構啦,三個人或以上咪2房囉,我住馬鞍山,馬鞍山都會漸濕,無得幸免架啦。睇下你返工返邊度囉,當然越近越好啦,交通方便其實都好重要。

我反而係揀tko同mos wor
兩個升值潛力都高

火炭附近近5年都無無咩設施
隔離仲有個地盤 之後會好嘈
附近全部都係工廈 一定唔會升 生活又唔方便
都唔知邊到買送

大窩口 附近都係舊區
一落去就係馬路同天橋
環境空氣都好差
又唔近地鐵站

tko 行去mtr 6分鐘
mos行去mtr 2分鐘
兩個都空氣好
豪宅區
tko仲keep住發展緊
又多大商場

點解你唔考慮啊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雅尼斯 於 2020-1-13 06:46 PM 發表

仲未諗定?其實睇你家庭結構啦,三個人或以上咪2房囉,我住馬鞍山,馬鞍山都會漸濕,無得幸免架啦。睇下你返工返邊度囉,當然越近越好啦,交通方便其實都好重要。 ...
真係wor 如果近海就潮濕
mos都潮濕架

回覆 引用 TOP

火炭的兩房啊,點解仲有得淨呀,我都已經好難抉擇了,本人住開元朗,有個小朋友兩歲,真係唔知在馬鞍山和火炭之間點選擇了,頭痛,禮拜五揀樓的

引用:
原帖由 樓下花花肚臍 於 2020-1-13 08:28 PM 發表

火炭的兩房啊,點解仲有得淨呀,我都已經好難抉擇了,本人住開元朗,有個小朋友兩歲,真係唔知在馬鞍山和火炭之間點選擇了,頭痛,禮拜五揀樓的 ...
星期五仲有長沙灣你揀

引用:
原帖由 kpchanaaa 於 2020-1-13 08:34 PM 發表

星期五仲有長沙灣你揀
長沙環位置係好,所以太多選擇就更加矛盾,K哥你俾多D意見啦,我想要高層,但又想兩房,又喜歡馬鞍山的海景,真係太貪心了

引用:
原帖由 樓下花花肚臍 於 2020-1-13 08:44 PM 發表

長沙環位置係好,所以太多選擇就更加矛盾,K哥你俾多D意見啦,我想要高層,但又想兩房,又喜歡馬鞍山的海景,真係太貪心了
小朋友咁細基本上直接住一間房先,再大D先間多間比佢

長沙灣始終係市區樓,保值程度最高,但如果真係要環境,咁就MOS,向南向海都得,但諗住生多個的話,長遠只有火炭先夠住!

引用:
原帖由 kpchanaaa 於 2020-1-13 08:34 PM 發表

星期五仲有長沙灣你揀
你咩號碼?

引用:
原帖由 樹上泛黃的流彈 於 2020-1-13 09:02 PM 發表

你咩號碼?
上期的,你呢?

回覆 引用 TOP

KP 大, WM120X 24日揀到?  今天好似冇咩人UPDATE WM

引用:
原帖由 photo4hkelders 於 2020-1-13 09:04 PM 發表

KP 大, WM120X 24日揀到?  今天好似冇咩人UPDATE WM
如20號叫到800,應該冇問題,睇下有冇人update先

20號好似仲未有更新!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kpchanaaa 於 2020-1-13 09:11 PM 發表

如20號叫到800,應該冇問題,睇下有冇人update先
OK  THANKS KP大, 等各ching update

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]