• 瀏覽: 13,267
  • 回覆: 8
  • 追帖: 4
早幾日先係大陸D國內討論區看見大陸人說

係D白痴香港人先要抽新股要比孖展息,
我一個人就可以申請幾百個户口了。

熱賣及精選
引用:
原帖由 Blippi 於 2020-1-13 03:40 PM 發表

今日隻尚晋,佢地不就中伏?
最起碼人地已經慳了孖展息。以取得心目中的貨量。。

其實你明唔明個重點係邊?(息值幾錢)下次我抽新股你幫比息OK?

光復新股 時代革命
香港大陸 股民平等

回覆 引用 TOP

應該唔係D人唔明。我估可能有D受益者出來講好說話。明明係唔公平的野。都講到沒有受惠。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 turbojet500 於 2020-1-14 12:25 AM 發表

================
我一早明你說什麼, 但我不明是你為何提出"公平" 這2 個字,especially in financial market!!如果你要公平, 請遠離 financial market!!

全世界有那樣東西是公平?
國配不用付$,篤手指使可,是否公平?!!!
金融公司高層+大master 有內幕消息炒股,是否公平?
男女是否公平?女厕厕格比男厕少, ...
其實你唔洗打咁多字都得.只要一句
(我係大陸人.我有特權就得了)

所以.我地要
光復新股 時代革命
香港大陸 股民平等

引用:
原帖由 raymond101010 於 2020-1-14 10:22 AM 發表

香港人系要用唔同ID,或用埋護照証果D
內地人系一個ID,生幾十個戶口,點比。
現在唔只幾十個户口。我上國內APP看個個都有幾百個户口。。。賺埋9毛9 D錢。多左本金。之後會出現過千户口都唔出奇了。。

光復新股 時代革命
大陸香港 人人平等

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 288328832883 於 2020-1-16 08:34 PM 發表

6成幾為非香港身份正編号

刀幾跨張
唔解決。將來只會7成。8成。9成。咁升上去。到時香港新股。變成國內新股咁。一手抽中機會得返0.01左右。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]