• 瀏覽: 15,736
  • 回覆: 71
買左3年夠期就套現走, 關個20年租客咩事

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2020-1-13 12:16 PM 發表

可能個租客仲有錢,沙士果陣買股票而家賺到笑
所以啲樓痴完全冇投資概念, 自以為人地好蠢自己好聰明。

引用:
原帖由 野人1 於 2020-1-13 03:17 PM 發表

同意,好多師兄都話樓版多股神,股版反而冇

風箏有風, 海豚有海
我存在在, 我的存在
所以明白, 所以離開
所以不再, 為愛而愛

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 野人1 於 2020-1-13 03:17 PM 發表

就係知自己唔聰明先要買樓。你估個個都股神咩,以普通小市民嚟講,二十年前買樓基本上個個都賺幾百萬,又有幾個有本事炒股贏到幾百萬?

引用:
原帖由 Graki 於 2020-1-13 03:48 PM 發表

就係知自己唔聰明先要買樓。你估個個都股神咩,以普通小市民嚟講,二十年前買樓基本上個個都賺幾百萬,又有幾個有本事炒股贏到幾百萬?
啱既,如果本金少但又買到樓就買樓較好。
但如果人地本金多,幾百萬,可能已經滾好多錢番黎,所以唔好睇少人。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 跑步人生 於 2020-1-13 09:36 AM 發表

業主都唔捨得租客

韓國籍投資客賣樓離港

美聯物業吳惠斌稱,東涌東堤灣畔呎價失守1萬元,跌穿去年9月呎價10,687元低位,創27個月新低。該劈價盤為9座低層G室,821方呎,業主為韓國籍投資客,於香港去年8月內傷之際放盤為1,200萬元,惟高於市場價,10月主動減至1,100萬元,仍未受市場關注,至其後一個月內再主動三次下調價錢至950萬元,並忍痛主動與居住單位20 ...
我又要依種租客😂

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2020-1-13 12:16 PM 發表

可能個租客仲有錢,沙士果陣買股票而家賺到笑

不過海潚賣晒

租客賣自住樓供兩個單位,在外租住,大有人在

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2020-1-13 04:08 PM 發表

不過海潚賣晒
也有好多高手海嘯再買股,亦有高手海嘯賣樓。

引用:
原帖由 Graki 於 2020-1-13 03:48 PM 發表

用樓賺幾百萬邊洗20年呀...........10年前沙田市中心執一間都可以啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ED1988 於 2020-1-13 02:01 PM 發表

有咩租客會住廿年?
中間裝修點搞?
我上個單位租住咗13年。唔想搬屋有咩問題。

回覆 引用 TOP

3年連埋收租,賺兩球,有咩咁忍痛?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2020-1-13 04:17 PM 發表

也有好多高手海嘯再買股,亦有高手海嘯賣樓。
依度股神特別多
仲瞓身加媽剪
係咪

睇佢咁減法,佢真係好驚曱甴

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 何足道哉 於 2020-1-13 05:48 PM 發表

依度股神特別多
仲瞓身加媽剪
係咪
不是,也有人會輸到破產。我也不是股神,但真是有人買美國蘋果股票都夠食,不可以輕易睇低人。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]