• 瀏覽: 14,610
  • 回覆: 53
  • 追帖: 5
新做按揭也是一樣嗎? 各位ching知唔知邊間會平D? 

熱賣及精選
係呀,問緊新做按揭,全近都係2.5%回贈都係得1-1.5%

又話一月有quota?銀行都仲驚?

回覆 引用 TOP

仲要最少要借5球

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-1-10 12:09 PM 發表

問細行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-1-10 12:09 PM 發表

比起上一年cut 咗好多優惠囉

回覆 引用 TOP

引用:

樓按後 會點投資

我今日都問左中銀恆生 續按轉按左 供多一千息 唔洗諗住

回覆 引用 TOP

有無人用過網上格價按揭?見有幾間會再私回多0.2-0.3%,網上搵唔到評論,唔知會唔會走數

無理由為左回果0.x ,而整貴左個plan

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 粉紅探戈 於 2020-1-10 12:14 PM 發表

係呀,問緊新做按揭,全近都係2.5%回贈都係得1-1.5%
乜鬼優惠都無。我apply 左獅子銀行

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 深圳天水圍 於 2020-1-10 01:30 PM 發表

樓按後 會點投資
我e家 封頂2.15% , 應該唔會轉住, 我好少投資,只會花錢,諗住豪華遊輪一下。

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-1-10 08:55 PM 發表

我e家 封頂2.15% , 應該唔會轉住, 我好少投資,只會花錢,諗住豪華遊輪一下。
如果係2.5即係貴過現在0.35一年,兩年貴0.7。但回贈有1%,咁你既賺0.3%了,還沒有考慮因本金減少而減少支付的利息。

引用:
原帖由 dgxhq 於 2020-1-10 09:51 PM 發表

如果係2.5即係貴過現在0.35一年,兩年貴0.7。但回贈有1%,咁你既賺0.3%了,還沒有考慮因本金減少而減少支付的利息。
師兄
點睇今年樓市?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]