• 瀏覽: 29,722
  • 回覆: 233
  • 追帖: 2
熱賣及精選
引用:
原帖由 摩頂奇俠 於 2020-1-3 07:10 PM 發表

其實睇過加州果 d, 不過屋企人話唔係咁鐘意元朗果頭(講真因為怕咗 d 鄉黑),康樂園又盡得滯,新東仲有咩選擇?
大埔仲有淺月灣\比華利山別墅

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-1-3 10:09 PM 發表

寧願又一村-跑馬地,向西半山說不
我唔係好鍾意house
我鍾意天際獨立屋多啲
而家太窮cheap住頂樓複式天台頂住當先

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-1-3 07:41 PM 發表

咁冇,2000以下只有村屋丶加州錦鏽
連康樂都三四千喇

不過話你知你揸住2000即系300萬加幣左右
已經可以買
西溫好舊但好有大宅味(中空)海景五千呎(靚過南區丶春坎角)
或者
Richmond Surrey 等cheap區嘅頂級貨色

或者可以買coal harbour 環迴全市景摩登apartment,人家豪宅系真的似灑店咁…吾係香港果D垃圾 ...
米兄。你真係深不可測!

引用:
原帖由 摩頂奇俠 於 2020-1-3 11:29 PM 發表

迎海有 House 咩?
無house呀。見樓主得2000萬又要揀來揀去。村屋又吾要。選擇好小。迎海幾好呀。吾算太貴,又幾方便。景又唔錯。一梯兩伙,部𨋢撘到上門口

四季啦....現價好平一千頭...入門版.... 如果啱住咪再升級囉......

引用:
原帖由 摩頂奇俠 於 2020-1-3 07:10 PM 發表

其實睇過加州果 d, 不過屋企人話唔係咁鐘意元朗果頭(講真因為怕咗 d 鄉黑),康樂園又盡得滯,新東仲有咩選擇?
原來是黃屍,二千萬咁多,唔使買住。等攬炒成功,唔使錢都住半山。你地心地好,好心有好報。

引用:

我住過小欖附近半獨立屋,不過吾知現在幾銀了!

引用:
原帖由 摩頂奇俠 於 2020-1-3 11:32 PM 發表

九龍塘 House 億億聲,住唔起
新德園都系五千傘

引用:
原帖由 摩頂奇俠 於 2020-1-3 11:46 PM 發表

個則同樣係間屋仔建响車房上,同歐意一樣
好奇點解咁唔鐘意個車房喺屋下面?風水?怕死氣?
如果係怕死氣,換㗎電車就攪掂哂~油都唔洗入超方便~

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2020-1-4 09:27 AM 發表

新德園都系五千傘
米米成日九唔搭八介紹埋啲out 筆值嘅嘢

引用:
原帖由 摩頂奇俠 於 2020-1-3 11:46 PM 發表

個則同樣係間屋仔建响車房上,同歐意一樣
有咩問題?半新屋型。車泊樓下就行上去啦
舊屋果D就泊屋門前。但舊屋係貴過半新屋
全新屋又唔同

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]