• 瀏覽: 1,376
  • 回覆: 5
[隱藏]
會一次性買新樓還是錢搵錢賺更多先呢,本人覺得現在樓價已到頂,主要睇2房,上年上源,今年天水圍westland, 新樓交通方便既,應該入場都開7字頭,交通不方便既,就在5字頭,自上年至今都係甘,所以喺樓價穩定下模式睇,我是草根楷層,錢不易賺,但錢搵錢較容易。買了樓後無錢吾係好想。


樓有自住需要就買得過,唔理升跌,車位同工廈就要小心了


学会接受,学会忍耐,学会微笑,学会乐观

回覆 引用 TOP

如果將來樓價跌,當然吾開心啦,始終物業升值,心理上開心d ,有人200萬買到樓,之後有人要用500萬買黎住,邊個開心呢,既然新樓現時只在5百萬至7百萬起價,就吾需要心急啦。


回覆 引用 TOP

錢搵錢


回覆 引用 TOP

[隱藏]
引用:
原帖由 ADVI 於 2019-12-29 12:42 PM 發表

會一次性買新樓還是錢搵錢賺更多先呢,本人覺得現在樓價已到頂,主要睇2房,上年上源,今年天水圍westland, 新樓交通方便既,應該入場都開7字頭,交通不方便既,就在5字頭,自上年至今都係甘,所以喺樓價穩定下模式睇,我是草根楷層,錢不易賺,但錢搵錢較容易。買了樓後無錢吾係好想。 ...
我是草根楷層,錢不易賺,但錢搵錢較容易。買了樓後無錢吾係好想。
=============================
師兄這句可圈可點,開頭真係無乜法寶,點都要咬實牙根儲兩,三桶金先有機會錢搵錢發圍。



回覆 引用 TOP

CASH


回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]