• 瀏覽: 10,546
  • 回覆: 109
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 marcominnie 於 2019-12-26 04:08 PM 發表

睇下多唔多大陸人買
香港政府該出招,
向非香港居民徵收 50%印花稅才可

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我知道深圳有朋友有興趣

引用:
原帖由 jason1163 於 2019-12-26 05:04 PM 發表

直接去求其一間地產鋪?
睇示範單位係埋直接去就得?
求指教
沒有經紀帶路的話,
你未到示範單位100米範圍,就被圍捕

引用:
原帖由 trumpp 於 2019-12-26 05:31 PM 發表

沒有經紀帶路的話,
你未到示範單位100米範圍,就被圍捕
因為我咩都唔識,咁要帶票去睇嗎?
入票要幾錢,點抽

引用:
原帖由 marcominnie 於 2019-12-26 05:30 PM 發表

我知道深圳有朋友有興趣
買了park yoho, 御半山,雲匯點算?

其次,新地本身在新界西北區現時仍有不少樓盤銷售當中,如御半山發展項目、峻巒發展項目等。當中峻巒發展項目更擁有私人濕地,採中低密度設計,惟位置上有較大差別,而剛入伙的第2B期PARK YOHO Napoli本月一手成交呎價介乎1.3萬至2萬水平,仍貴過Wetland Seasons Park首批單位。以樓價來看,PARK YOHO Napoli本月2宗254平方呎開放式單位造價分別508.53萬及509.12萬,呎價逾2萬,同等價錢可在Wetland Seasons Park買入400餘呎2房單位。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 須知道 於 2019-12-26 05:08 PM 發表

天水圍只值7000呎
新地東環同樣11000 吹

美聯陳贊強表示,東涌東環1B座低層3室,實用面積642方呎,三房間隔,以730萬元低價售出,實用呎價11,371元。
該名業主於上月才以760萬元沽出對上樓層單位,即兩伙總售價約1,490萬元,而該兩戶於2015年以約1,474.39萬元一併購入。換言之,業主持貨4年沽貨,帳面只獲利約15.61萬元,難免要蝕使費離場。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/finance/20191226/mobile/bkn-20191226162458946-1226_00842_001.html

最港最平新樓Seasons Park

引用:
原帖由 marcominnie 於 2019-12-26 05:43 PM 發表

買新地東環or 濕地?同樣11000 呎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2019-12-25 12:18 PM 發表

平過白石角少少,10200?

白石角新地雲匯賣11000, 天水圍有冇可能貴過白石角

https://hk.finance.appledaily.co ... e/20190304/59330232

新地樓狂回贈】雲滙招標貨 變相減價兩成

面對逸瓏灣8變相劈價促銷,新地(016)同區雲滙較早前已傳出劈價重推消息,傳部份單位呎價低見1.1萬元 ...
天水圍點可能貴過白石角!?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 marcominnie 於 2019-12-26 05:43 PM 發表

香港is crazy!!!

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2019-12-26 05:48 PM 發表

香港is crazy!!!
我預測會掃清光

引用:
原帖由 marcominnie 於 2019-12-26 05:50 PM 發表

我預測會掃清光
當然。第一輪都賣唔哂就大鑊

引用:
原帖由 marcominnie 於 2019-12-26 05:50 PM 發表

我預測會掃清光
會1Q清

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dolcevitahk 於 2019-12-26 05:51 PM 發表

當然。第一輪都賣唔哂就大鑊
應該會1Q清

回覆 引用 TOP

洋房好似未開賣

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]