• 瀏覽: 11,132
  • 回覆: 109
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 tmguy 於 2019-12-26 07:16 PM 發表

新地又創造一次milano 神話
「普天同慶價」,
香港只得一個濕地公園,條件罕有,買到值得慶祝。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 trumpp 於 2019-12-26 06:26 PM 發表

入到示範單位轉一圈,
AA就會一步步推你行,
揀樓前,
一定要 找 2間銀行問清楚按揭問題和安排,
買樓 要經地產代理,銀行按揭 千祈不要由 地產AA 介紹 (因 AA 與 其介紹的銀行辦事職員 互通你的個人資料,你會有 不必要的 投資風險) ...
今次發展商比左幾多%傭aa?
回佣傾幾多好?

現金先有8%

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jason1163 於 2019-12-26 09:26 PM 發表

今次發展商比左幾多%傭aa?
回佣傾幾多好?
我不是AA, 不知AA有幾多%回佣,
最近沒有參與樓市

回覆 引用 TOP

咁如果傾回佣幾多%左右好

回覆 引用 TOP

睇下會唔會大買

回覆 引用 TOP

其實折扣這一招十分高明

回覆 引用 TOP

宜家住天水圍啲人, 努力揾錢想搬離天水圍(因為出入巿區太遠好似斷六親, 唔好同我講渣車好近), 想唔到有人萬幾銀尺要搬入天水圍. 可笑

引用:
原帖由 SLAUJO 於 2019-12-26 11:20 PM 發表

宜家住天水圍啲人, 努力揾錢想搬離天水圍(因為出入巿區太遠好似斷六親, 唔好同我講渣車好近), 想唔到有人萬九千蚊尺要搬入天水圍. 可笑
睇淸楚。11000元一呎,貴白石角雲匯少少

你咁講交通唔方便,一陣agent 會指責你

太遠

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2019-12-26 11:23 PM 發表

睇淸楚。11000元一呎,貴白石角雲匯少少

你咁講交通唔方便,一陣agent 會指責你
我系俊宏軒都住過成十年雖然搬走左, 我好清楚天水圍北環境以及出入交通

引用:
原帖由 SLAUJO 於 2019-12-27 05:51 AM 發表

我系俊宏軒都住過成十年雖然搬走左, 我好清楚天水圍北環境以及出入交通
你都住左俊宏軒10年..但成10年咪又係咁講...點解突然講到咁衰???
不過俊宏軒好似去搭車仲方便過而家濕地D新樓..搭巴士可行去天恆總站
但濕地D樓近慧景軒個邊去濕地輕鐵站又行得遠..去天秀又係遠...
好似2頭唔到岸咁....

引用:
原帖由 YAAN 於 2019-12-26 09:48 PM 發表

睇下會唔會大買
呢幾座可能清唔到

因為樓書列明,在高座「17座」的天台位置,未來會放置四組「流動電話天線」;而「22座」則放置了一組「公共天線系統」。關注輻射因素的準買家,除了要避開這邊單位的高層外,還要視乎天線的擺位才知對毗鄰座數的高層有否影響。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manhoman 於 2019-12-27 07:27 PM 發表

你都住左俊宏軒10年..但成10年咪又係咁講...點解突然講到咁衰???
不過俊宏軒好似去搭車仲方便過而家濕地D新樓..搭巴士可行去天恆總站
但濕地D樓近慧景軒個邊去濕地輕鐵站又行得遠..去天秀又係遠...
好似2頭唔到岸咁.... ...
就系唔好住咪所以搬囉, 俊宏軒系公屋, 買左居屋比返層樓政府. 天水圍北交通衰到一個點, 同埋入面都幾雜. 好多童黨問題.濕地公圍嗰邊仲燃衰, 交通, 購物仲差過俊宏軒. 只想講比大家知, 有錢買樓一定系 Location. Location. Location.
出門口經輕鐵去西鐵, 路程加等車加車程, 除時要二十五分鐘. 好多巴士路線都唔系天水圍北, 要搭265M 出大欖轉. 出香港有架 967, 但去到金鐘, 出銅鑼灣要系上環轉車.

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]