• 瀏覽: 25,444
  • 回覆: 192
引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-12-17 10:13 AM 發表

填都可能只系深井市中心一帶
唔填都會荒地/斜坡起樓,逸璟瓏灣都遮左豪景部分單位

熱賣及精選
不可以說中伏 自住或放租多年 也可以當是回報 遠些少的豪景 更差呀!

引用:
原帖由 2015加25 於 2019-12-17 09:56 AM 發表

交通其實問題真係唔大.. 已經有app可以知幾時有車.
另外好多人一聽屯門公路就話每朝早晚都一定有車炒一定係塞車,返工放工又一定係塞,其實深井一出/入已經係屯門公路尾/頭,果邊又好少炒車塞車,平時又好快可以出荃灣,青衣,旺角,尖沙咀同中環.
如果你唔係成日留係屋企就唔好簡深井,馬灣啦.. 近地鐵就真係方便d
但如果你自己想養返架車又或者喜歡留係屋企,一班朋友係屋企攪下聚會,有海景有大廳真係可 ...
現在路面經常塞車,地鐵好多人
同意交通度度都係咁上下
真市區亦吾代表一定方便,但為左塊地就比左好多$,
反而用呢筆$用去收租或做其他野先係王道

荔景全港最方便,但地吾貴,就算有樓都比出面平

引用:
原帖由 op42 於 2019-12-17 10:17 AM 發表

唔填都會荒地/斜坡起樓,逸璟瓏灣都遮左豪景部分單位
咁就吾關填海事喇

引用:
原帖由 scotfld 於 2019-12-17 09:02 AM 發表

我見到有網友推介澄碧村。
呢個好嘢黎,自成一角做村長,唔怕示威,唔怕自由行,沙灘天體卜嘢都得,只要你有架直升機,出入就好方便。

如果有小朋友, 都係碧堤一帶方便, 可以行路返學! 區內得一間小學, 入唔到就要坐車去荃灣或青衣, 每日來回無左一個鐘! 

如果自己煮食多, 多數去荃灣買送, 一來一回坐車等車加行路最少無左一個鐘, 仲未計手力勞力! 駕車買送又超級難停車!

夜晚有飛機聲, 對海單位半夜有拖船低頻聲, 雙層玻璃都入到屋內.

筍盤既定義一定會同樓價掛鉤, 冇可能會唔介意

引用:
原帖由 ken.chan2009 於 2019-12-17 10:35 AM 發表

筍盤既定義一定會同樓價掛鉤, 冇可能會唔介意
何謂靚:吾同人有吾同定義
何謂平:低於市價叫平,咁任何一區都有可能有(但買左只可以當係一舊好貴嘅垃圾)

但又平又靚又有貨,就好難

引用:
原帖由 小飛越2 於 2019-12-17 10:28 AM 發表

如果有小朋友, 都係碧堤一帶方便, 可以行路返學! 區內得一間小學, 入唔到就要坐車去荃灣或青衣, 每日來回無左一個鐘! 

如果自己煮食多, 多數去荃灣買送, 一來一回坐車等車加行路最少無左一個鐘, 仲未計手力勞力! 駕車買送又超級難停車!

夜晚有飛機聲, 對海單位半夜有拖船低頻聲, 雙層玻璃都入到屋內. ...
仲生乜鬼
揸車好麻煩
買送工人去
飛機烏烏聲好得意

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-12-16 06:44 PM 發表

如果放在南區,可能要千五萬兩房,二千萬三房

同埋放在南區,自然則也大D(兩房千呎二千萬)
南區置富都係平民價而已。

浪翠園附近有冇民生配套,如 街市超市食肆……

浪翠嗰邊潮濕到爆,白蟻之家,我個FD初初覺得搬入去環境唔錯,佢自己有車,交通唔係真係太差,如果返工係荃灣葵青都叫唔錯,但真係太潮濕啦,有好多單位都有白蟻問題,滅蟲師傅話浪翠第一二三四期同信和的唔知咩盤都有嚴重白蟻,所以我Fd係1年前賣左,佢算好彩,賺左成球

引用:
原帖由 會計小朋友 於 2019-12-16 06:13 PM 發表

凈計無敵海景 ,放係其他地區, 高層估計起碼2.5萬蚊呎

如果有車/ 唔怕交通問題,  用黎自住, 唔介意將來樓價跌,

純enjoy 個環境, 呢個盤既價, 部份人眼中可能係筍盤

大家認唔認同? ...
請教,交通好大問題咩??應該有小巴,巴士架,不是嗎???

提一提,深井冇公屋,所以半年來非常平靜,唔知有冇關係?

引用:
原帖由 會計小朋友 於 2019-12-16 06:13 PM 發表

凈計無敵海景 ,放係其他地區, 高層估計起碼2.5萬蚊呎

如果有車/ 唔怕交通問題,  用黎自住, 唔介意將來樓價跌,

純enjoy 個環境, 呢個盤既價, 部份人眼中可能係筍盤

大家認唔認同? ...
個人就寧願第二度
唔太方便又唔係平

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]