• 瀏覽: 25,315
  • 回覆: 192
咁邊度至值,幾錢先叫做值呢?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 bhotspur 於 2019-12-16 09:41 PM 發表

次次見到呢D深井post, 作為深井人,我都忍不住要覆,因為其實交通真的不是很差。
首先佢有架234A及234B, 10分鐘一班,15-20分鐘到荃灣站,20-25分鐘到荃灣西。
另外有架962B, 30分鐘出到中環,架車總站在銅鑼灣。
仲有一架52X出旺角
利申:住左浪翠5年多,樓價升左6成!最重要是個環境優美,令人心境平靜!我自己就很滿意! ...
一講巴士,冇地鐵,咁遠已經可以不理。

引用:
原帖由 plover 於 2019-12-18 05:17 PM 發表

一講巴士,冇地鐵,咁遠已經可以不理。
淺水灣、赤柱、請水灣都冇地鈇喎。

引用:
原帖由 隨緣者 於 2019-12-18 05:21 PM 發表

淺水灣、赤柱、請水灣都冇地鈇喎。
啱,但人地去灣仔,金鐘,中環快ma.深井返大陸都遠過人。

引用:
原帖由 plover 於 2019-12-18 05:25 PM 發表

啱,但人地去灣仔,金鐘,中環快ma.深井返大陸都遠過人。
坐衛士半個鈡都叫遠,不宜唔好出街囉。

引用:
原帖由 隨緣者 於 2019-12-18 05:27 PM 發表

坐衛士半個鈡都叫遠,不宜唔好出街囉。
去大陸,住屯門,元朗快得多。返中還深井巴士上時間企個半鐘。

重有,而家有apps,知道哂幾點鈡車到站,乜時閰都慳哂。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 plover 於 2019-12-18 05:30 PM 發表

去大陸,住屯門,元朗快得多。返中還深井巴士上時間企個半鐘。
每天返中環都起碼有兩、叄部空車來載客,邊使企。深井已是屯門公路尾,很小塞車的。況且,去中環都係半個鈡,邊有講到成個半鍾。八點半前還有村巴在誨韻花園前上車去中環,銅鑼灣及鍘魚誦。

深井在任的田議員同伍議員改善這一帶交通付出的努力,值到一讚。👍👍👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 隨緣者 於 2019-12-18 05:39 PM 發表

每天返中環都起碼有兩、叄部空車來載客,邊使企。深井已是屯門公路尾,很小塞車的。況且,去中環都係半個鈡,邊有講到成個半鍾。八點半前還有村巴在誨韻花園前上車去中環,銅鑼灣及鍘魚誦。 ...
🉐️岩👍🏻

回覆 引用 TOP

退體就幾好,密度低,清靜,無公屋係左近,買樓千奇唔好買周圍有公屋樓,環境一定差,最慘係有公共通道個D,周圍都係未息堙頭,口水啖,垃圾。

引用:
原帖由 fbc6db5991d770 於 2019-12-19 03:16 PM 發表

退體就幾好,密度低,清靜,無公屋係左近,買樓千奇唔好買周圍有公屋樓,環境一定差,最慘係有公共通道個D,周圍都係未息堙頭,口水啖,垃圾。
咁千祈唔好買啟德D私樓,太多公屋在附近。仲有齊安老院舍、長者日間護理中心、兒童之家、中度弱智人士宿舍及綜合職業康復服務中心等等。又貴但又多低端人口,邊住得人

引用:
原帖由 原始世k 於 2019-12-17 10:58 AM 發表

提一提,深井冇公屋,所以半年來非常平靜,唔知有冇關係?
咪講笑啦, 係因為隔涉咋!
太古城、黃埔夠冇公屋啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]