• 瀏覽: 16,050
  • 回覆: 104
  • 追帖: 1
所以自住樓千其唔好賣,再一次教訓,以經幾次啦

熱賣及精選
咁2019年前果D寫入香討

最後上返車機會  順便換樓

引用:
原帖由 Leecarben 於 2019-12-14 04:14 PM 發表

所以自住樓千其唔好賣,再一次教訓,以經幾次啦
非黑即白?

唔自己買私樓!
就要租住私樓?

全港百萬公屋…
已住過半人口!

屋只係要黎住…
只得業主擔心!

享受唔到生活…

經濟好,共享繁榮,
免租,加薪,雙糧!

經濟差,共度難關,
免租,凍薪,雙糧!

香港生活,三公必勝!
(公屋,公務員,公援)

公屋…
交租二千幾,十年免審查!
議員又住得,pt.25又住得!

公務員…
小六嘅學歷,薪金都過萬!
福利都算好,公屋俾間你!

公援…
每當經濟好,雙糧當花紅!
每當經濟衰,雙糧道難關!

一切只怪自己… 當年傻仔!
好在宜家大學生… 夠醒目!

認清咗目標… 向三公出發!
就可支持到生活… 七件事!
吃喝玩樂… 玩食訓~

股樓政經… 你咪講笑!
有錢都不如用黎…
換電話,食好野,去旅行!

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-12-14 04:30 PM 發表

最後上返車機會  順便換樓
個個月光族+哽老族… 點買?
只追求吃喝玩樂… 玩食訓!

你打開無線 J2 台睇睇先…
個個節目都係教緊… 消費!

電視廣告就死得人多…
清咭數… 貸款講咁易!
用黎旅遊飲食高消費…

咁邊有儲蓄去買同供…
需求已經出現咗斷層!

住屋問題當然係…
留俾香港政府喇!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大寶二寶 於 2019-12-14 04:25 PM 發表

咁2019年前果D寫入香討
之前…
BBQ, IFC, IVA咗嘅呢?!

回覆 引用 TOP

美元昨晚已跌穿九七算。呢幾年美國除左qe焗美股向上。真系想唔到有咩方法救經濟。

有人頭就買樓。無就作其他投資吧。絕對唔會揸港紙 收息咁傻。歷史會不斷重演。人幾時先會學懂?

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

我有個朋友上個月850萬放左自己層樓,跟住聽到佢樓下同一個單位琴日成交左950萬🤣

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-12-14 05:25 PM 發表

我有個朋友上個月850萬放左自己層樓,跟住聽到佢樓下同一個單位琴日成交左950萬🤣
歷史不斷重演。

Someone is sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.  

If you don't find a way to make money while you sleep, you will work until you die.   

Never test the depth of river with both the feet.  - Warren Buffett

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-12-14 05:25 PM 發表

回覆 引用 TOP

無呀啦!
仲有大把早年賣自住挨租班賭徒係公海游緊未埋倒岸
十萬家庭左右,再加埋70後80後果班廢中怕輸怕承擔既垃圾,不知會幾多十萬人
我識嘅賣自住朋友中,日日活係無尊嚴、比老虎外母埋怨嘅日子當中最近不知幾投入支持掟磚攬炒活動

今時今日講多無謂,由得佢哋受吧啦!
我對佢地亦唔再低調,我就全部靠自己剩落黎既係資產;
班租租仲講緊儲夠錢去多轉旅行聽到我耳都側埋,乜旅行錢要儲???

默默的關懷與祝福別人,那是一種無形的布施

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 春天巨大的牛牛 於 2019-12-14 05:15 PM 發表

經濟好,共享繁榮,
免租,加薪,雙糧!

經濟差,共度難關,
免租,凍薪,雙糧!

香港生活,三公必勝!
(公屋,公務員,公援)

公屋…
交租二千幾,十年免審查!
議員又住得,pt.25又住得!

公務員…
小六嘅學歷,薪金都過萬!
福利都算好,公屋俾間你!

公援…
每當經濟好,雙糧當花紅!
每當經濟衰,雙糧道難關 ...
入到行先講啦

呢十幾年落錯車已認哂命

我已1開2用埋老婆名。下一步買車位自用。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]