• 瀏覽: 34,664
  • 回覆: 5
  • 追帖: 3
租金都慳左2百幾萬,咁利息俾咗幾多?

Don't worry; be happy.
熱賣及精選
引用:
原帖由 mchan12 於 2019-12-13 11:17 AM 發表

算業主叻啦,守到今日!
之前可能係負資產,唔守可以點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 200888 於 2019-12-13 12:37 PM 發表

1000呎單位,最少都要15000蚊/月租,住咗22年,即係慳咗3,960,000租金,而家只蝕16萬離場,都係買樓著數
954.4萬,借9成,當22年利率都係3%(計低咗好多),即係利息俾咗403.43萬

扣返你個租金都仲蝕7萬幾,仲未計佣金厘印管理費差餉地租,都係蝕到pk

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jack_cheung 於 2019-12-13 02:31 PM 發表

本身層樓質素馬馬,跌價好合理
香討係新地後援會
唔凖喺呢度講新地樓唔好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dragonraja52 於 2019-12-14 01:04 PM 發表

奇怪既係22年前點會用呢個價深井, 22年前8000蚊尺大把市區樓買
今時今日夠有人用19660買屯門御半山,而家呢個呎價都大把市區樓買

同系的屯門御半山II昨亦錄成交,2B座中高層F室,面積399方呎,定價784.45萬,呎價約19660元。

http://std.stheadline.com/daily/article/detail/%25E6%2597%25A5%25E5%25A0%25B1-%25E5%259C%25B0%25E7%2594%25A2-%25E6%2596%25B0%25E7%259B%25A4%25E6%2588%2590%25E4%25BA%25A4%25E7%25A9%25A9-%25E5%2585%25A9%25E6%2597%25A5%25E6%25B2%25BD%25E9%2580%25BE30%25E4%25BC%2599

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 simon_mme 於 2019-12-15 09:48 PM 發表

利息點都無可能高過租金,點計都唔會蝕
我咪喺上面計咗囉
利息高過租金呀

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]