• 瀏覽: 2,501
  • 回覆: 39
  • 追帖: 1
其實好唔好住?

熱賣及精選
引用:
原帖由 海邊強勁的主角 於 2019-12-9 09:55 PM 發表

其實好唔好住?
好唔好住應該睇單位質素、大小、方向,採光、通風、方便程度、間隔等

海景只是配套,望落感覺心曠神怡
對住靚景飲下紅酒吔下魚子醬,人都心情靚啲

回覆 引用 TOP

買唔起  就參觀下現樓示範單位

回覆 引用 TOP

潮濕,同家中東西易發霉,有好有唔好

引用:
原帖由 Kenny713 於 2019-12-9 11:49 PM 發表

潮濕,同家中東西易發霉,有好有唔好
住耐左人唔知會唔會無咁健康呢.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊強勁的主角 於 2019-12-10 12:18 AM 發表

住耐左人唔知會唔會無咁健康呢.
有老人家就唔好搞,後生可以住幾年享受下既

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊強勁的主角 於 2019-12-9 09:55 PM 發表

其實好唔好住?
望维港正,非维港得荃西較好,其他夜晚只是漆黑死海

當你無就樣樣不是味道

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cleverppl 於 2019-12-9 11:34 PM 發表

買唔起  就參觀下現樓示範單位
靚,哪裡?

而家住緊。講真,都係剛剛入住先成日係露台望下咁,之後係屋企邊得閒望海,反而係公司對住維港先有時間嘆coffee時望得多d。

不過間屋(近)海其中一個好處係成日都靜,最啱我呢d怕嘈既人,間屋近海會好靜下,放假係屋企一d車聲人聲都無

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mr.Goodmorning 於 2019-12-10 09:01 AM 發表

而家住緊。講真,都係剛剛入住先成日係露台望下咁,之後係屋企邊得閒望海,反而係公司對住維港先有時間嘆coffee時望得多d。

不過間屋(近)海其中一個好處係成日都靜,最啱我呢d怕嘈既人,間屋近海會好靜下,放假係屋企一d車聲人聲都無 ...
咁即系地段吾洗,景觀吾洗,卡屎又現實不存在

求奇搵間cheap野便可

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-12-10 09:34 AM 發表

咁即系地段吾洗,景觀吾洗,卡屎又現實不存在

求奇搵間cheap野便可
某程度上我同意的。

除非真係超有錢可以唔駛返工,咁買間半山望維港先有用,日日訓到自然醒再望住維港食早餐,下午睇住個日落諗下食咩晚餐咁。

其實大部份人都要返工,好多豪宅都係工人姐姐住同用得最多,我係公司或外地時間一定多過係屋企,所以間屋返到去自己住得舒服就OK 。

回覆 引用 TOP

未住過,如果我有得揀,我會買同樓層同面積但冇海景,慳返15%樓價慢慢用。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Mr.Goodmorning 於 2019-12-10 09:50 AM 發表

某程度上我同意的。

除非真係超有錢可以唔駛返工,咁買間半山望維港先有用,日日訓到自然醒再望住維港食早餐,下午睇住個日落諗下食咩晚餐咁。

其實大部份人都要返工,好多豪宅都係工人姐姐住同用得最多,我係公司或外地時間一定多過係屋企,所以間屋返到去自己住得舒服就OK 。 ...
米米理論成立

根本甚麼也不用買,買荃灣cheap野自住便可

引用:
原帖由 hohohosoho 於 2019-12-10 09:56 AM 發表

未住過,如果我有得揀,我會買同樓層同面積但冇海景,慳返15%樓價慢慢用。
咁如果完全面壁咁又點揀呢?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]