• 瀏覽: 14,369
  • 回覆: 51
而家起街市開檔賣菜有冇得諗?有咩風險?

hello
熱賣及精選
need more details

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不願透露姓名 於 2019-12-9 06:22 PM 發表

而家起街市開檔賣菜有冇得諗?有咩風險?
問「有冇得諗」的問題答案一般是「冇得諗」。

回覆 引用 TOP

你做開寫字樓應該難諗啲
要5點起身

搵唔到WI-FI 點返工見客

回覆 引用 TOP

其實已經開左一檔, 一切按照想像中什至比想像中更好咁發展緊, 利潤更加超越我想像,加上我有自己貨源, 唔使話要晨早去菜欄買貨, 其實一D都唔辛苦, 難就難在點擴展, 我係諗緊點開下一檔

hello
引用:
原帖由 不願透露姓名 於 2019-12-28 11:14 PM 發表

其實已經開左一檔, 一切按照想像中什至比想像中更好咁發展緊, 利潤更加超越我想像,加上我有自己貨源, 唔使話要晨早去菜欄買貨, 其實一D都唔辛苦, 難就難在點擴展, 我係諗緊點開下一檔 ...
既然有貨源,咁開多一檔有咩擔心?鋪租?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 不願透露姓名 於 2019-12-28 11:14 PM 發表

其實已經開左一檔, 一切按照想像中什至比想像中更好咁發展緊, 利潤更加超越我想像,加上我有自己貨源, 唔使話要晨早去菜欄買貨, 其實一D都唔辛苦, 難就難在點擴展, 我係諗緊點開下一檔 ...
咁咪好囉,我都見越嚟越多人賣菜,你自己做定請啲阿姐?
如果有錢,開分店最煩係管人啫

搵唔到WI-FI 點返工見客

回覆 引用 TOP

引用:

請問係咪租領展旗下的街市?

回覆 引用 TOP

唔係, 領展9成冇得做, 係D好似屯門新虛咁既行市, 細細檔,3幾百蚊日租, 加上自己貨源, 基本上點都冇得輸, 因為有自己貨源, 所以想起第2 區擴展, 有冇好建議?

hello
引用:
原帖由 不願透露姓名 於 2020-1-5 06:09 PM 發表

唔係, 領展9成冇得做, 係D好似屯門新虛咁既行市, 細細檔,3幾百蚊日租, 加上自己貨源, 基本上點都冇得輸, 因為有自己貨源, 所以想起第2 區擴展, 有冇好建議? ...
領展真係冇得玩,你有貨源真係好好多!

回覆 引用 TOP

已經集團化

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
我做過下,  接餐廳客~請SALES 幫你行街搵客, 1間餐廳每月拎$8,000-$40,000貨, 賺幾多你自己計到數~~10-20間唔難~

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]