• 瀏覽: 25,509
  • 回覆: 116
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-12-15 08:12 AM 發表

使乜玻璃心姐,放低15%樓價(可能仲有幾個巴仙aa傭回贈添),就可以住四年。

到時樓價升,當然會買斷。如果樓價跌,就會撻訂,反正只俾15%就可以住四年,當交租姐,仲可以睇四年,四年後,啟德是龍是蟲,已經一清二楚,無得再幻想

https://m.mingpao.com/pns/經濟/article/20191019/s00004/157142155 ...
放下$4,226,175住4年?
每年1,056,543.75 = 每月$88,045

熱賣及精選
睇四年依樣嘢,等於買期貨或窩輪,唔通買future、warrant唔使錢咩?

可能仲有9% aa回贈添
引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2019-12-15 08:16 AM 發表

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-12-15 08:22 AM 發表

睇四年依樣嘢,等於買期貨或窩輪,唔通買future、warrant唔使錢咩?

你覺得舒服就得

回覆 引用 TOP

即系同發展商對賭四年期貨 之前新地GY都出過依招 有好多人用兩皮幾買了GY 最高賣到兩萬八!

邊個贏邊個輸 隨著GY二手成交慢慢出現了 已經越來越清楚
引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-12-15 08:22 AM 發表

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2019-12-15 08:16 AM 發表

撻諚仲唔係一了百了,發展商有權追差價。

引用:
原帖由 問題中年. 於 2019-12-15 09:40 AM 發表

yes. 所以淡淡根本想法好離地

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 問題中年. 於 2019-12-15 09:40 AM 發表

喺曱甴王先趕盡殺絕啫,唔是曱甴王嘅樓會好D嘅.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-12-7 09:45 PM 發表

啟德一手價23000,勁多一兩房都要賣剩過百伙。

計埋尚珒溋賣剩的四百幾伙,同n 咁多塊地供應,減價壓力只會越來越大。

剛剛宣佈沙中線過海要推遲到2022,下年通車九龍段又有人搞下破壞自然會推遲到2023,到時信錯啟德好友的買家又要捱多一年。 ...
懷疑有些唔係真成交

各大地產代理行睇淡後市,有新盤業主亦撻定離場。嘉華國際(173)啟德嘉峯匯連錄3宗撻定個案,成交紀錄冊顯示,單位為1A座1樓F室、2B座16樓C室、2B座9樓C室,實用面積287至460方呎,本月7日初以681.4萬至982萬元售出,以簽署臨約時所支付的5%定金計算,三組買家遭殺訂金額34萬至49萬元,發展商一下沒收近132萬元。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-12-7 09:45 PM 發表

啟德一手價23000,勁多一兩房都要賣剩過百伙。

計埋尚珒溋賣剩的四百幾伙,同n 咁多塊地供應,減價壓力只會越來越大。

剛剛宣佈沙中線過海要推遲到2022,下年通車九龍段又有人搞下破壞自然會推遲到2023,到時信錯啟德好友的買家又要捱多一年。 ...
豪宅地,慢慢賣,正常不過

引用:
原帖由 edwwin 於 2020-1-6 09:23 PM 發表

豪宅地,慢慢賣,正常不過
賣得越慢其他發展得越慢,有排捱

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2019-12-10 07:29 PM 發表

個堆咩啟岸、單吞33死硬啦,土瓜灣南亞區都開二幻四
邊有24000 甘高

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]