• 瀏覽: 25,567
  • 回覆: 116
  • 追帖: 2
走都都唔切啦, 仲投資香港? 一定燒壞腦

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 edwwin 於 2019-12-7 09:57 PM 發表

有人800 萬買一房,投資有道

ttps://ps.hket.com/article/2515251/【新盤開賣】購嘉峯匯1房投資%20鍾生:放寬按保助買樓?

嘉華旗下啟德嘉峯匯今日進行首輪銷售,現居馬灣的買家鍾先生表示,他斥資800萬元購入項目一房單位作投資用,將來或留予小孩自住。他亦認為項目位於市區,開價合理,故是次利用建築期付款,承造9成按揭,料未來樓市平穩。 ...
On9

回覆 引用 TOP

▲淫液時間:上午10:00至凌晨02:00(提供包夜,可提前預約)
▲外送地區:台北 台中 台南 高雄 新竹 彰化 桃園 南投

引用:
原帖由 mj23sp33 於 2019-12-8 04:46 PM 發表

1.5厘?
吾L係呀
啟德堆新樓,租金冚唔到供樓既息管理費...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-12-8 09:47 PM 發表

主要因為開價高於市價,如果開20k樓下,應該有多D承接力
咁土瓜灣早排賣個堆新樓就pk了,啟德帶動下土瓜灣都賣2萬4

回覆 引用 TOP

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   

回覆 引用 TOP

班好友話好抵又唔買

買樓基本 要1開2, 2開4 .唔係的話, 你只係Loser
所以論壇上個個月入10萬, 單位4個.   

回覆 引用 TOP

係咪定價太平, d 人睇唔起所以唔買

回覆 引用 TOP

已經有好友頂唔住要賣樓了

引用:
原帖由 明日紅色世界 於 2019-12-9 07:00 PM 發表

咁土瓜灣早排賣個堆新樓就pk了,啟德帶動下土瓜灣都賣2萬4
個堆咩啟岸、單吞33死硬啦,土瓜灣南亞區都開二幻四

引用:
原帖由 寒冬黃色筍盤 於 2019-12-10 07:29 PM 發表

個堆咩啟岸、單吞33死硬啦,土瓜灣南亞區都開二幻四
啟岸,單吞33 嗰度環境差少少,多大陸人。最近少咗

土瓜灣超過18000 元一呎,不值一提

回覆 引用 TOP

需求係有 但呢口價太貴,市場會反映

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 edwwin 於 2019-12-7 11:33 PM 發表

交通方便,20000 租出一房,回報有3厘,可觀
差餉,地租,管理費,經紀佣金,維修,新樓 fixtures 折舊有無計?

酸酸唔好玻璃心

龍譽昨日又賣出1間2B座28樓B室 (有海3房)
成交價 $28,174,500
實呎841呎@ $33501

使乜玻璃心姐,放低15%樓價(可能仲有幾個巴仙aa傭回贈添),就可以住四年。

到時樓價升,當然會買斷。如果樓價跌,就會撻訂,反正只俾15%就可以住四年,當交租姐,仲可以睇四年,四年後,啟德是龍是蟲,已經一清二楚,無得再幻想

https://m.mingpao.com/pns/經濟/article/20191019/s00004/1571421553918/龍譽推4年特長成交期「先住後付」計劃
引用:
原帖由 海邊笨拙的榴槤 於 2019-12-15 07:41 AM 發表

酸酸唔好玻璃心

龍譽昨日又賣出1間2B座28樓B室 (有海3房)
成交價 $28,174,500
實呎841呎@ $33501

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]