• 瀏覽: 27,580
  • 回覆: 116
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-12-7 09:45 PM 發表

啟德一手價23000,勁多一兩房都要賣剩過百伙。

計埋尚珒溋賣剩的四百幾伙,同n 咁多塊地供應,減價壓力只會越來越大。

剛剛宣佈沙中線過海要推遲到2022,下年通車九龍段又有人搞下破壞自然會推遲到2023,到時信錯啟德好友的買家又要捱多一年。 ...
仲以為賣唔出 點知都係賣到一半  點解而家仲有人買樓架。仲有人買 樓價點跌呀

熱賣及精選
引用:
原帖由 c7wc2018 於 2019-12-7 11:36 PM 發表

23000就租到700尺三房一套,會有人用20000租一房?
騙徒手法層出不窮

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-12-7 21:45 發表

計埋尚珒溋賣剩的四百幾伙,同n 咁多塊地供應,減價壓力只會越來越大。

剛剛宣佈沙中線過海要推遲到2022,下年通車九龍段又有人搞下破壞自然會推遲到2023,到時信錯啟德好友的買家又要捱多一年。 ...
米伯一陣話你知點解

賣剩過百伙, 醜怪!

淡巿下買平貨一定係咁
總好過旺巿同人爭
可惜,普通人正正係旺巿高價爭樓,淡巿郤唔敢買平貨

快D 一Q 清啦!!!

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-12-7 10:11 PM 發表

推兩房唔係正常剛需?唔明咩叫推多左兩房賣唔哂

144 間兩伙,如果推多D開放式,1房出嚟賣,肯定賣曬

「「首張價單共208伙,包括23伙開放式單位,23伙1房、144伙2房及18伙3房」」

啟德嘉峯匯昨早九時半起開售,據記者現場所見,準買家由九時起陸續入場排隊登記,部分準買家需在戶外排隊「食風」,共有約百多組買家出席,其中A組大手客僅有數組,其餘為B組散客。市場消息指,截至傍晚,該盤已售出約121間,佔昨日推售228間的逾五成。

用家投資客比料7:3

啟德嘉峯匯昨日展開首輪228伙銷售,累積收票逾1,000票,超額約3.4倍。嘉峯匯已推出兩張價單,首張價單共208伙,包括23伙開放式單位,23伙1房、144伙2房及18伙3房,折實平均呎價22,888元。項目之後加推103伙,涉開放式至3房戶,面積287方呎至766方呎,折實平均呎價24,110元。

以前個 d 咩 1 Q 清 , 冇呢支歌仔唱啦 , 仲記得之前朗屏個新盤賣得 4 伙
二手就不停話減價, 好多人心態也係睇定 d 先 , 中原同美聯樓價指數也 keep 住係跌
不過你有信心的就 go go go 啦

引用:
原帖由 edwwin 於 2019-12-7 09:46 PM 發表

賣超過50% 已經超級強
要求咁低

地區問題姐,之前荃西映日灣,賣到20K,前三轉都一Q清,三兩個月就賣出全盤8成,依家已經賣出95%,兩房更加賣幾多清幾多,兩房或以下已經全部清貨。依家剩番廿三十個貴價三房

所以,我成日話:賣樓要買location,要買附近配套好:有天橋、有海景、有大型濕貨街市,有大型商場群,當然最重要係有MTR有巴士總站
引用:
原帖由 macau_chris 於 2019-12-8 10:01 AM 發表

以前個 d 咩 1 Q 清 , 冇呢支歌仔唱啦 , 仲記得之前朗屏個新盤賣得 4 伙
二手就不停話減價, 好多人心態也係睇定 d 先 , 中原同美聯樓價指數也 keep 住係跌
不過你有信心的就 go go go 啦 ...

擔心自己好過啦,發展商洗你擔心,慢慢賣一樣清盤

引用:
原帖由 騰雞腳軟男 於 2019-12-7 09:45 PM 發表

一早話左啟德唔值,根本炒唔起。睇租金回報就知

引用:
原帖由 edwwin 於 2019-12-7 09:51 PM 發表

開放式,一房需求大,發展商Sell 多咗兩房三房, 先至去唔到貨

剛性需求大
1房最搶手,同好租。2房大量好難走,租金實低。3房都好,因為量好小。唔好信專家。

引用:
原帖由 二次大戰5555 於 2019-12-8 11:03 AM 發表

1房最搶手,同好租。2房大量好難走,租金實低。3房都好,因為量好小。唔好信專家。
啟德加峰匯一房20000 租出,回報3厘,吸引

9龍住唔起

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]