• 瀏覽: 2,292
  • 回覆: 12
  • 追帖: 2
因為我自己已中山有物業 當然中山已不能再買

而我上兩星期陪朋友去中山睇樓 我有問樓盤的經紀港人既限制是否解除左, 佢話只要中國境內沒樓 係中山都可以買一套

其實我想問下呢度各位大大知唔知即係如果我中山有樓了,其他八個城巿重買唔買得樓,之前江門係無問題可以再買
咁廣州 珠海 或 佛山又可唔可以入手,我會去了解,只係怕當地經紀都唔太清楚,所以想請教呢度各個大大

先謝

熱賣及精選
引用:
原帖由 gonyeah 於 2019-12-7 06:36 PM 發表

而我上兩星期陪朋友去中山睇樓 我有問樓盤的經紀港人既限制是否解除左, 佢話只要中國境內沒樓 係中山都可以買一套

其實我想問下呢度各位大大知唔知即係如果我中山有樓了,其他八個城巿重買唔買得樓,之前江門係無問題可以再買
咁廣州 珠海 或 佛山又可唔可以入手,我會去了解,只係怕當地經紀都唔太清楚,所以想請教呢度各個大大

先謝 ...
AA話中山有樓唔買得新樓,但二手買得,其地城市無樓也可以買一套,珠海新舊城區可各買一套

引用:
原帖由 無盡可愛的OL 於 2019-12-7 06:58 PM 發表

AA話中山有樓唔買得新樓,但二手買得,其地城市無樓也可以買一套,珠海新舊城區可各買一套
廣州全國無樓可以買一套

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2019-12-7 09:55 PM 發表

廣州全國無樓可以買一套
咁即係而家我中山有房 想去廣州買一套就不可以 ??

引用:
原帖由 急焦硬硬的希望 於 2019-12-7 11:02 PM 發表

我係港珠澳置業顧問,如果中山有住宅就不可以再買住宅,可以買公寓,如果國內其他城市有住宅,中山都可以買一套住宅。
置業顧問,我了解係,中山二手住宅任買,唔係咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gonyeah 於 2019-12-8 01:14 AM 發表

你咁都信?

笑C人

回覆 引用 TOP

珠海就市區西區各一套

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gonyeah 於 2019-12-8 01:14 AM 發表

如果得我都入了市

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 gonyeah 於 2019-12-7 06:36 PM 發表

先謝 ...
你好,在大陸呢邊需要睇翻當地的政策,目前黎講,你在中山有物業,系唔會影響你在其他城市購買的,(呢到物業指的系70年產權純住宅)大陸公寓同商住房不限購

回覆 引用 TOP

已國內有房者,廣州唔比買住宅

引用:
原帖由 todayhomenet 於 2019-12-12 04:15 PM 發表

已國內有房者,廣州唔比買住宅
我AA話可以
如廣州有樓可以買珠海中山

引用:
原帖由 永不言敗888 於 2019-12-12 08:44 PM 發表

我AA話可以
如廣州有樓可以買珠海中山
對,廣州有一套不影響在珠海中山購房資格。但廣州外其他地方有一套房便不能在廣州買住宅

回覆 引用 TOP