• 瀏覽: 21,115
  • 回覆: 102
  • 追帖: 9
假如你係打工仔,成日都要OT
這一刻有15萬, 你會做咩投資?

熱賣及精選
利物蒲

引用:
原帖由 股票要長揸 於 2019-12-7 12:24 AM 發表

利物蒲
賭波唔考慮

我講投資,唔係投機

定期,中資銀行有2.4厘息
你睇好股市大市可以買2800盈富基金,每年仲有3厘幾股息收
但係... 投資同成日都要OT有乜嘢關系?唔通你想炒夜市?

引用:
原帖由 ricky8888 於 2019-12-7 12:41 AM 發表

定期,中資銀行有2.4厘息
你睇好股市大市可以買2800盈富基金,每年仲有3厘幾股息收
但係... 投資同成日都要OT有乜嘢關系?唔通你想炒夜市?
係想話冇時間長期mon住個市,唔會短炒

有諗過美股,不過依家升左好多,值博率唔算高

個人來說...

941 現價有 5.4% 息, 好過定期...
以941現金充裕來說, 穩定派息無難度...
939 也不錯... 息也不錯, 也跟到大市週期...

我另一收息愛股 303 !
若果貿戰第一階段簽得成.. 303有望再爆一爆.
財息兼收..

引用:
原帖由 angel35 於 2019-12-7 12:48 AM 發表

係想話冇時間長期mon住個市,唔會短炒

有諗過美股,不過依家升左好多,值博率唔算高
等到5月5厘以上
唔睇市阿伯防爆血管心水之選

比多隻87001
底風險高息
食埋貿易戰簽協議概念人仔升值之選

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~脫褲濟貧~ 於 2019-12-7 12:51 AM 發表

個人來說...

若果貿戰第一階段簽得成.. 303有望再爆一爆. ...
之前已有買,暫時唔考慮增加佢既%

引用:
原帖由 angel35 於 2019-12-7 12:55 AM 發表

之前已有買,暫時唔考慮增加佢既%
3隻都買咗...?

引用:
原帖由 ~脫褲濟貧~ 於 2019-12-7 12:51 AM 發表

個人來說...

若果貿戰第一階段簽得成.. 303有望再爆一爆. ...
941中移動股價唔生性,都唔知要跌到幾時

引用:
原帖由 ricky8888 於 2019-12-7 12:58 AM 發表

941中移動股價唔生性,都唔知要跌到幾時
若能57以下應該唔錯架喇...

如果依家個市,你地會買美股定港股?

引用:
原帖由 ~脫褲濟貧~ 於 2019-12-7 12:56 AM 發表

3隻都買咗...?
唔係....講緊手上有 941

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 angel35 於 2019-12-7 12:29 AM 發表

賭波唔考慮

我講投資,唔係投機
15萬無咩可做,一系乖乖地腳踏實地,一系買大細

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]