• 瀏覽: 54,464
  • 回覆: 387
  • 追帖: 7
六月買咗五百萬樓,畀咗成百萬首期,差唔多清晒袋,層樓而家仲裝修緊,下個月入伙,而家租嗰度都係下個月退租,但啱啱月尾收咗大信封,公司剩係補廿萬左右,應該下個月先收到。不過最大問題係呢幾日去搵工,發覺搵唔返四五萬一個月,最有機個份都係出兩三萬幾,因為無屋企人投靠,嚟緊好擔心會供唔起樓,又唔想賣樓畀附加稅嗰啲,請問呢啲 case 點樣處理樓按債務?

熱賣及精選
引用:
原帖由 coppersmith 於 2019-12-4 11:27 PM 發表

六月買咗五百萬樓,畀咗成百萬首期,差唔多清晒袋,層樓而家仲裝修緊,下個月入伙,而家租嗰度都係下個月退租,但啱啱月尾收咗大信封,公司剩係補廿萬左右,應該下個月先收到。不過最大問題係呢幾日去搵工,發覺搵唔返四五萬一個月,最有機個份都係出兩三萬幾,因為無屋企人投靠,嚟緊好擔心會供唔起樓,又唔想賣樓畀附加稅嗰啲,請問呢啲 case 點樣處理樓按債務? ...
努力專心搵工,搵唔到工就唔好拖

申請破產啦,

無屋企人靠真係唔駛諗

朋友更加唔會幫你

賣樓仲要比SSD唔駛諗

你就算燒晒20萬都無補於事,不如趁早斬纜

拖到最長供樓吧

你諗得賣樓者係可以返屋企住啦。咁不如張層樓放租啦。我4月買左樓。而家都放租中

引用:
原帖由 coppersmith 於 2019-12-4 11:27 PM 發表

六月買咗五百萬樓,畀咗成百萬首期,差唔多清晒袋,層樓而家仲裝修緊,下個月入伙,而家租嗰度都係下個月退租,但啱啱月尾收咗大信封,公司剩係補廿萬左右,應該下個月先收到。不過最大問題係呢幾日去搵工,發覺搵唔返四五萬一個月,最有機個份都係出兩三萬幾,因為無屋企人投靠,嚟緊好擔心會供唔起樓,又唔想賣樓畀附加稅嗰啲,請問呢啲 case 點樣處理樓按債務? ...
吹水,證據?

引用:

叫咗你地今年唔好買樓,又唔聽,仲有排跌

補廿萬都夠你供1年  搵返份供2 3萬都仲供到

做二份工

新樓租出去 自己租平d樓住
再搵兩三萬工

回覆 引用 TOP

出租

引用:

轉行做香討AA,月入六位數話咁易...

回覆 引用 TOP

無事嘅! 即刻cut 裝修,放租,自已住遠啲,二、三萬頂住先,等到好景再轉工。

轉做維修工程
週末假日做裝修
1開2買多間

回覆 引用 TOP

樓主 係咪 黃絲

放租啦

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]