列印

[其他] 28 house.com 的樓價好留?

28 house.com 的樓價好留? E-mail 此主題給朋友

我發覺28 house.com 樓價的價錢,係比中原平,例如同一座樓,中原係低層B 室,28house.com 都係低層B 室,但中原有人放$520 萬,而28 house.com 有人放$485 萬,但起28 house.com ,會有其他人放低層B 室$548 萬,而從相片得知,果三間屋都係大約5樓至7 樓。

如果真係有人睇仲左$485 個價錢,到時睇樓業主可能會話$485 萬係唔本身層樓已經包埋的傢俬,從而加錢? 又或者到時會話呢樣唔包果樣唔包去加錢?

熱賣及精選
引用:
原帖由 norman001 於 2019-12-2 10:38 PM 發表
我發覺28 house.com 樓價的價錢,係比中原平,例如同一座樓,中原係低層B 室,28house.com 都係低層B 室,但中原有人放$520 萬,而28 house.com 有人放$485 萬,但起28 house.com ,會有其他人放低層B 室$548 萬,而從相片得知,果三間屋都係大約5樓至7 樓。

如果真係有人睇仲左$485 個價錢,到時睇樓業主可能會話$485 萬係唔本身層 ...
洗乜咁複雜, 到時話反咗價就得

回覆 引用 TOP

中X都有假盤

回覆 引用 TOP

最緊要睇個盤幾時add (係add 唔係update ),一丶兩個星期之內add 果d價有參考價值,再耐d個市都變咗啦

回覆 引用 TOP

全部都假價!當你去睇樓果時,價已被反了🤣

業主盤,較多室內相片,描述較具體唔係公式化,甚至寫明免佣,多是真盤。
其他的,相信部份真部份作。我放比AA,AA都將我盤放上hse28,但標價低過我開的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 e2802002 於 2019-12-2 11:08 PM 發表
即約睇樓果時,AA 先會話賣家突然加價?

引用:
原帖由 e2802002 於 2019-12-2 11:08 PM 發表
咁其實買樓都係鬥大,業主突然反價,最多唔買,但浪費時間的除左買家,仲有AA 和賣家

屋苑就無乜所謂,因為同一個時間,可能有幾個賣家同一時間放盤,你反價我就睇第二間,但單棟樓就唔係咁講了,成個區得一棟單棟樓,要就要,唔要就無

引用:
咁其實銀行的估價是否最準?

以低層樓咁,5, 6 和7 樓的價錢,是否都一樣? 定係7 樓會比5 樓貴少少?

引用:
原帖由 norman001 於 2019-12-2 10:38 PM 發表

如果真係有人睇仲左$485 個價錢,到時睇樓業主可能會話$485 萬係唔本身層 ...
28hse 價錢大部份都係流,而且過期假盤亦唔少,望過就算,個網站無乜監管,唔洗太認真。

回覆 引用 TOP

引用:

我前年買到的單位,是28睇,真價喎。

詳細D,網寫460,去到業主話475,但過一晚,AA話460 ok,之後成交。

回覆 引用 TOP

在28hse開什麼價都好, 你遇到好aa佢就會幫你傾個好價

回覆 引用 TOP

除左成交價 無野可信

回覆 引用 TOP

mark高咗個價就而傾好多

回覆 引用 TOP

想要真價真盤, 可以去睇下家的感覺, 人地的確講明真盤源

雷神:
1. 騎功硬凈
2. 平衡力好
3. 走位靈活