• 瀏覽: 39,874
  • 回覆: 479
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 Cheesecake 於 2019-12-2 10:10 PM 發表

以前唔知華為咁勁,以為同其他大陸貨一樣得個平字,今次貿易戰令我重新認識華為,原來中國都有啲實力好強嘅公司
華為5G平靚正

港人炒樓稱最狂  球迷愛波好瘋狂
世界聞名嚮噹噹  通宵睇波唔在講
師奶阿叔結成黨  飲住啤酒食熱浪
齊齊睇樓熱洪洪  生完非滋爆暗瘡
同行搶客四圍撞  買波一注狠夾狼
指數八十無相干  衰在睇錯全泡湯
仲有得升咪早放  輸完加注沬大汗
贏到最後才稱王  借錢唔還逃仰光 
熱賣及精選
引用:
原帖由 問妳會否跟我走 於 2019-12-2 09:40 PM 發表

有咩成功既產品係全部靠自己? 強如谷歌三星,都不是全部靠自己,佢地都係選擇好既企業,包捨中國企業,進行合作。

樣樣靠自己,結果樣樣都要燒錢同世界長期競爭,人地飯碗都想搶埋,咁樣無國家會同你合作。 ...
你攪清楚情況先講啦。依家係美國成日想以制裁去控制華為而唔係華為想樣樣靠自己

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 watcher2019 於 2019-12-2 09:29 PM 發表

華為幾勁,國內仍買Apple 居多
愛瘋手機仲未支援5G,落後

下次換機都打算轉用華為

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2019-12-2 09:55 PM 發表

Very good!!  下一步,所有中國牌子不用美國芯片,美國芯片公司大裁員,大倒閉!Ha ha ha ha 
華為手機真係唔錯,支持。

美國用全國之力做咁多野。個結果居然是華為可以做到不斷減少用美國零件而又令手機出貨率不斷增加。成個貿易差距越來越大。

引用:
原帖由 殘廁強勁的弟弟 於 2019-12-2 08:27 PM 發表

CCTVB 講既你都好信?
暴徒唔順嘅,我哋信就啱喇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 殘廁強勁的弟弟 於 2019-12-2 08:27 PM 發表

唔通信你咩,on99

回覆 引用 TOP

其實全世界都想與老美反檯,只係唔想認中國為老大,所以死忍難忍老美而已😏

引用:
原帖由 watcher2019 於 2019-12-2 09:29 PM 發表

華為幾勁,國內仍買Apple 居多
跑先係冇用㗎,龜兔賽跑 ,最後輸嗰隻都係兔,宿命。

回覆 引用 TOP

引用:

咁就信晒閣下啦!

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。

回覆 引用 TOP

引用:

美國講嘅嘢你都唔信?美國已冇供貨比華為

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 胡三刀 於 2019-12-2 10:35 PM 發表

愛瘋手機仲未支援5G,落後
仲要部部m字額

引用:

我信Wall Street Journal
https://www.wsj.com/articles/hua ... n-chips-11575196201

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 方外野士 於 2019-12-2 10:24 PM 發表

佢仲係咪用緊Google?
😅😅😅
華為鴻蒙系統已ready,隨時可用

回覆 引用 TOP