列印

3313 (雅高控股)重創後何去何從

3313 (雅高控股)重創後何去何從 E-mail 此主題給朋友

1. 隻股票過去一週由 $14.XX 跌到最殘$0.19, 的確有唔少人撈底並執到錢,反覆chop 下亦吸引好多老散想分杯羹。。。。
2. 有人用 NAV 睇,隻野都值 6 毛幾,同現價 3, 4 毛值搏故有追入
3. 開呢個post, 目標群係同一d 在 $1 樓下,大跌後反覆追入變蟹的師兄分享,依家點好?

可能結局/進一步情況預測。。。。。。

熱賣及精選
本人並非專家,需要高人補充,可能結局
1. 在短時間內(in few days/few weeks) 隻股尋底,跌破0.19
2. 黎緊幾日死貓彈幾下
3. 最後仍然係跌到要合股
4. 明白好多師兄手上有重貨,不是唱衰,而係希望大家做好風險管理
5. 逃生門即將關上,最後逃生機會在 0.3 左右
6. 如果已輸到過晒止蝕位,都唔好咩都唔做,輸少,可以當贏 
7. 雖然有高人話,要以total loss 的心態買呢類股,但最重要,如果有得救,救到多少救多少

總結一句: 唔好FF, 心存僥倖,呢隻野好大機會繼續向下

希望有高人補充,指教

回覆 引用 TOP

咁多股點解重玩呢隻

引用:
原帖由 daifai2008 於 2019-12-2 04:23 PM 發表
1. 隻股票過去一週由 $14.XX 跌到最殘$0.19, 的確有唔少人撈底並執到錢,反覆chop 下亦吸引好多老散想分杯羹。。。。
2. 有人用 NAV 睇,隻野都值 6 毛幾,同現價 3, 4 毛值搏故有追入
3. 開呢個post, 目標群係同一d 在 $1 樓下,大跌後反覆追入變蟹的師兄分享,依家點好?

可能結局/進一步情況預測。。。。。。 ...
0.495入 0.34止

fast change buy 857 petro china to win back your money la

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 samesky520 於 2019-12-2 06:11 PM 發表

0.495入 0.34止
師兄,一手都要輸1500😑

回覆 引用 TOP

講來講去你都係覺得佢跌得多會升..
呢間公司實際點樣賺錢你冇理過佢...
但咁買股法長遠唔係易輸錢咩???
有次次都咁好彩???????????
呢D股係有可能無端端大升..但長遠隻隻呢D方法買我睇輸多過嬴 

呢間公司蝕緊錢

回覆 引用 TOP

等$0.14再撈距一獲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 搵飯食啫 於 2019-12-2 04:57 PM 發表
咁多股點解重玩呢隻
無辦法,人天生就係貪心,只不過個賭場係股市.

回覆 引用 TOP

師兄,想請問,點解你覺得0.3係最後逃生機會?

我都覺得會有彊屍彈..但彈返上去0.8以上可能性就好微..

最有可能係0.4附近..

引用:
原帖由 搵飯食啫 於 2019-12-2 04:57 PM 發表
咁多股點解重玩呢隻
另一個原因係...因為隻以為佢會成為另一隻卡森
點知夾埋首控等火燒連環船..

我都係苦主之一.

0.191上次彈位

智勇雙全

回覆 引用 TOP

炒完架拉,玩過另一次拉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 manhoman 於 2019-12-2 06:28 PM 發表
講來講去你都係覺得佢跌得多會升..
呢間公司實際點樣賺錢你冇理過佢...
但咁買股法長遠唔係易輸錢咩???
有次次都咁好彩???????????
呢D股係有可能無端端大升..但長遠隻隻呢D方法買我睇輸多過嬴  ...
有point😉

回覆 引用 TOP

38 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]