• 瀏覽: 19,678
  • 回覆: 216
持續5個多月嘅街頭沖突已開始傷及香港命脈,示威及沖突讓香港社會變得不安寧,已令香港呢個開放自由包容嘅經濟體五勞七傷。政府再次下調全年經濟增長預測,由原先預期0%-1%增長,調低至全年負1.3%,意味著十年來香港經濟將首次出現全年倒退!按過去經驗經濟唔景氣時失業率會出現驚人上升,每個人都要接受呢份賬單。
    依家道理已清楚之不過:一地之發展基於建設,持續嘅暴力和破壞絕唔會產生出贏家,最終只會把所有人拉進深淵,就算打著「民主」、「自由」嘅旗號亦然。香港作為一個開放、自由、包容、經濟穩定社會,坐視非法集會和暴力示威持續蔓延,將危及每個市民生命財產,經濟復原更需漫長時間。香港所係有香港人嘅家園,區議會選舉已經落下帷幕,香港也難得平靜幾日,希望香港嘅局勢能就此穩定下來。

新五大訴求,呢五點基本講出左我心聲,已簽名支持。
大家一齊加油!
https://www.youtube.com/watch?v=jl_pae91z2U
熱賣及精選
引用:
原帖由 樹上的蛋花 於 2019-12-1 04:08 PM 發表
持續5個多月嘅街頭沖突已開始傷及香港命脈,示威及沖突讓香港社會變得不安寧,已令香港呢個開放自由包容嘅經濟體五勞七傷。政府再次下調全年經濟增長預測,由原先預期0%-1%增長,調低至全年負1.3%,意味著十年來香港經濟將首次出現全年倒退!按過去經驗經濟唔景氣時失業率會出現驚人上升,每個人都要接受呢份賬單。
    依家道理已清楚之不過:一地之發展基於建設,持續 ...
係呀,有乜問題?我地掟汽油彈贏哂區議會啦!再掟可贏埋垃圾會,再掟贏埋行政首長選舉。邊個嘈就放火燒佢,打爛佢鋪頭,團摳私了。

everthing happen must be a reason.
引用:
原帖由 panthercww 於 2019-12-1 04:09 PM 發表

係呀,有乜問題?我地掟汽油彈贏哂區議會啦!再掟可贏埋垃圾會,再掟贏埋行政首長選舉。邊個嘈就放火燒佢,打爛佢鋪頭,團摳私了。 ...
強烈要求警察立即實彈射殺恐怖分子暴徒

事實係第一,二季經濟己不好,送中影响三季

引用:
原帖由 panthercww 於 2019-12-1 04:09 PM 發表

係呀,有乜問題?我地掟汽油彈贏哂區議會啦!再掟可贏埋垃圾會,再掟贏埋行政首長選舉。邊個嘈就放火燒佢,打爛佢鋪頭,團摳私了。 ...
That's why 咁多人走佬。

引用:
原帖由 Freeman168 於 2019-12-1 04:28 PM 發表
事實係第一,二季經濟己不好,送中影响三季
邊個注意到我哋無故市民財產一直喺貶值,邊個嚟保護我哋無辜市民嘅基本利益,最後受害嘅只能係底層市民

新五大訴求,呢五點基本講出左我心聲,已簽名支持。
大家一齊加油!
https://www.youtube.com/watch?v=jl_pae91z2U
引用:
原帖由 樹上的蛋花 於 2019-12-1 04:36 PM 發表

邊個注意到我哋無故市民財產一直喺貶值,邊個嚟保護我哋無辜市民嘅基本利益,最後受害嘅只能係底層市民
影响全香港,但有錢人可以移民,窮人就慘些

黃屍曱甴一早講到明要攬炒, 要全民陪葬.............

引用:
原帖由 樹上的蛋花 於 2019-12-1 04:08 PM 發表
傻啦!沒影響

引用:
原帖由 樹上的蛋花 於 2019-12-1 16:08 發表
自己攞來嘅,抵死,活該,再死多幾年就皆大歡喜,

引用:

加油!要攬炒喔!唔係唔收貿

未必
揸現金退休人仕好洗咗

引用:
大陸客唔黎消費,經濟肯定差唔少

引用:
原帖由 Freeman168 於 2019-12-1 16:38 發表

影响全香港,但有錢人可以移民,窮人就慘些
應該係大錢人走得,中小有錢人死得,冇錢人站起來了!

引用:
黑衣暴徒祇懂破壞,並不懂建設社會,正正是一堆禍害香港垃圾廢物。
始終有一日要還!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]