列印

[珠海] 12月份大灣區F哥 -金灣斗門緊急招集 (全城焦點在珠海)

12月份大灣區F哥 -金灣斗門緊急招集 (全城焦點在珠海) E-mail 此主題給朋友

緊急招集 -12月份全城焦點在珠海

近期較多人找我查詢金灣, 但很多人不熟悉情況, 包括發展商開價及其他, 考慮最近珠海成交及樓價亦同步上揚, 而且12月20日輕軌及横琴將24小時通關, 習總親自過來迎接開通, 估計珠海樓價再有一波上昇調整. 所以現招集大家, 並提供樓盤情況.

"謝絕中介"

直至12-2019 沙盤戰況 (所有資訊只參考 -由官方提供, 最終以發展商現場公示為準)

金灣
龙湖龙光首开·湖城大境 (上市公司, 大品牌)
公寓:43-85平方, 單價22,500,100萬起
疊墅: 150平方/洋房140平方, 單價25,000, 375萬起
毛房: 99/126平方, 單價22,500, 230萬起

奥园·天悦湾 (上市公司, 大品牌)
68/88/96/108平方, 單價19,500-21,500,140萬起

九洲保利天和(上市公司, 大品牌)
100/103/114/115/134/137/194平方, 單價:24,000, 總價230萬起

碧桂园·华发滨海天际 (珠海龍頭華發跟碧哥攜手合作)
104/126/138 平方, 單價: 26,000, 總價280萬起

斗門
融创云水观璟花园 -傳月底開盤
128平方, 傳單價17,000

世荣尚观花园 -開盤不久
103-143平方, 單價:18,500

龙光·玖龙山
89-112平方, 單價13,500

"謝絕中介"
有任何置業問題歡迎留言, 盡力解答.
其他會員私事/私問/自組考察等等.
(本星期及下星期本哥兒有意考察金灣或斗門,如有同行旅保自負)
請大家按主版規定: 會員間私人通訊請利用PM

大灣區F哥

附件

金灣情況.jpg(124.72 KB)

2019-12-1 09:53 AM

金灣航空城

WeChat 圖片_20191204014201.jpg(43.58 KB)

2019-12-4 01:42 AM

WeChat 圖片_20191204014201.jpg

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
30/11本人剛帶完朋友從珠海回來,可匯報戰況 (區內2大龍頭盤)
横琴
華發廣場 -餘下貨尾"數"件(全個沙盤售完) 預4.5-5.6球
龙光玖龙玺 -貨尾不超過20套 (横琴口岸旁), 還有最後1幢(未開售,傳封盤留予自己人) 預4.5-5.5地球
-(24小時關口加輕軌相連接) -唯一這個盤最近, 絕對無敵.
參觀完後, 班買家借盡家當要貨唔要錢, 好像去了街市買菜不用錢, 連本人都心動.

回覆 引用 TOP

橫琴圖

附件

橫琴情況.jpg(161.04 KB)

2019-12-1 10:40 AM

回覆 引用 TOP

今天出門, 聽說再來搞一搞事...這樣點生活?

回覆 引用 TOP

以後香港人集中地

回覆 引用 TOP

你說得無錯, 昨天跟華發銷售部閒談. 7成有米港客置業都在華發廣場. 可以想像到有錢的逐步撤回大灣區.

引用:
原帖由 frendalau 於 2019-12-1 02:26 PM 發表
你說得無錯, 昨天跟華發銷售部閒談. 7成有米港客置業都在華發廣場. 可以想像到有錢的逐步撤回大灣區.
前幾日去交契稅,朝早11點去到前面排左幾十個人,稅局職員話好好多都係香港人😂

回覆 引用 TOP

我跟華發談, 這班香港有點實力, 全集中在橫琴投資或置業, 唉! 香港現在痳煩較大.

回覆 引用 TOP

已經買左間國際海岸,想係附近入多間

清路障都俾 人咁大塊木板打落個頭,会腦出血死人架。香港咁恐怖,唔走有鬼。

引用:
原帖由 fannie99 於 2019-12-1 06:22 PM 發表
清路障都俾 人咁大塊木板打落個頭,会腦出血死人架。香港咁恐怖,唔走有鬼。
確實唔明白. 人家好心清路障, 無端打人都有???

引用:
原帖由 Ktt668 於 2019-12-1 05:30 PM 發表
已經買左間國際海岸,想係附近入多間
爆唔爆QUOTA呵?

引用:
原帖由 frendalau 於 2019-12-1 06:46 PM 發表

確實唔明白. 人家好心清路障, 無端打人都有???
都唔係第一次啦,我破壞左,都唔会俾你建设。

引用:
原帖由 fannie99 於 2019-12-1 06:56 PM 發表

都唔係第一次啦,我破壞左,都唔会俾你建设。
記得美X老太說過, 看來我們失去2-3代人. 唉! 我想都要重新考慮小朋友讀書問題? 剛才去中介所低野. 經過M記有2個小妹妹, 最多是小學生, 應是洗腦, 個個黑罩. 另有1件男的小朋友看似20左右都是..唉! 看來要回歸祖國了. 我明知她們是故意的. 向大家宣示.

人一黃,變兇殘。真香港人唔搵路走才怪。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]