• 瀏覽: 18,543
  • 回覆: 148
  • 追帖: 3
市民已經習慣了 除非更亂 但更亂 中國一定出手 所以已玩不下去了

熱賣及精選
引用:
原帖由 siupon1003 於 2019-12-1 01:07 AM 發表

其實入得呢個版都係想買樓
但好明顯係呢個版好多都係無樓
而有樓既有好大部分都唔會浪費時間睇分析POST
所以你呢D POST其實係唔會有人回
因為香討實在太多廢淡
完。 ...
我有樓, 但都會入來睇師兄/姐們分析

引用:
原帖由 siupon1003 於 2019-12-1 12:46 AM 發表

香討終於有人講返人話
人話x2

回覆 引用 TOP

一直有人講金主們是地產商, 但暴動地產商就要平賣樓吧, 好矛盾

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-12-1 12:43 AM 發表

隨著區議會完結,第一波既暴動都慢慢減退。
但如果你問我,我認為第二波大概會係12月中,主要因為台灣大選(1月11日)。2020年絕對會係多災多難,因為撞正立會選舉,台灣大選,同埋美國大選。

但我分析樓市一段時間,只要心水清都知道樓市其實好難趺多10%或更多,因為投資者都將暴動睇得愈黎愈清楚,只有少數人會因為暴動而賣樓,更唔會出現恐慌性拋售。失業率其實下年會浮現得更清晰,但其實SSD某程度上 ...
曱甴主要令身邊的人不方便/受害。

夜晚返唔到屋企可能係佢洗碗的老母/做保安的老逗。暴徒不怕踏出第一步,只是暴徒將來沒有希望,但沒有希望都唔想入去坐,什麼條例根本與他們無關,曱甴害人害己而已!發洩完窮惡走!

因此曱甴主要影響公屋戶!
但有樓有個智障兒是有可能,現在係有人急於移民!
所以真理係寧生敗家仔莫生蠢鈍兒!

回覆 引用 TOP

一直唔明點解仲有岸鳩認為樓價會跌

引用:
原帖由 mahofai09 於 1-12-2019 12:43 AM 發表

但如果你問我,我認為第二波大概會係12月中,主要因為台灣大選(1月11日)。2020年絕對會係多災多難,因為撞正立會選舉,台灣大選,同埋美國大選。

但我分析樓市一段時間,只要心水清都知道樓市其實好難趺多10%或更多,因為投資者都將暴動睇得愈黎愈清楚,只有少數人會因為暴動而賣樓,更唔會出現恐慌性拋售。失業率其實下年會浮現得更清晰,但其實SSD某程度上 ...
做乜離開香港工作?香港無工做?

引用:
原帖由 mahofai09 於 2019-12-1 12:43 AM 發表

應是有人死托住個市,市面已經左爛右破,樓市有無人還會投資?

岩啊,買樓投資果班人只係今日1000萬同10年後1000萬嘅分別啫!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 icantstop 於 2019-12-1 06:40 PM 發表

做乜離開香港工作?香港無工做?
我同公司申請調去新加坡,岩岩公司批左

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]