• 瀏覽: 19,813
  • 回覆: 164
  • 追帖: 8
引用:
原帖由 adam052584 於 2019-12-1 12:16 PM 發表

我住沙田中心, 交通方便 我自己返灣仔朝早只需要45分鐘返到office( 未示威之前), 買嘢方便附近有五間超級市場, 兩間百佳一間惠康一間citysuper一間一田仲有沙田街市。 缺點係真係嘈, 我住15樓開窗車聲好大,因為好多巴士經過。 ...
請問坐乜車返

引用:
原帖由 e2802002 於 2019-12-1 12:43 PM 發表

上面留言班人話唔揀沙田,果班人都好好笑,全港都周圍多曱甴,返去澳門,大灣區就唔會出現曱甴,講出黎果個都笑死人!
新界區來講將軍澳之後就係沙田,但係講真沙田輸將軍澳幾班

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-12-1 01:05 PM 發表

新界區來講將軍澳之後就係沙田,但係講真沙田輸將軍澳幾班
TKO潮濕問題嚴重,長遠如果D樓開始舊影響會更深
抽濕機要開成日,冷氣都要開成日
唔係鳩吹,都有幾個朋友住緊講返我知

引用:
原帖由 dennis513 於 2019-12-1 01:07 PM 發表

TKO潮濕問題嚴重,長遠如果D樓開始舊影響會更深
抽濕機要開成日,冷氣都要開成日
唔係鳩吹,都有幾個朋友住緊講返我知
咁咪最多都係濕氣囉,將軍澳個境係海景已經冇得比啦,樓齡都已經冇得比啦,將軍澳返灣仔最多咪20分鐘,沙田話返灣仔45分鐘已經好快啦真係笑死人呀,講百貨公司將軍澳係最多囉,一田,千色,Anoe,無數咁多間百佳及惠康,遲啲仲有機會開埋激安,成個將軍澳都有天橋接駁,連接住五個地鐵站

最重要係將軍澳係好多發展商嘅兵家必爭之地,入邊多發展商係件好好嘅事,因為好大競爭每個商場都需要改革,至於沙田來來去去都係新城市廣場,根本就獨大,所以見到啲食肆又貴又唔好味

回覆 引用 TOP

溱8冇特別,又要同人一架𨋢
景又不是太正

回覆 引用 TOP

我經常都會係去沙田所以我都好清楚沙田乜環境

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-12-1 01:11 PM 發表

咁咪最多都係濕氣囉,將軍澳個境係海景已經冇得比啦,樓齡都已經冇得比啦,將軍澳返灣仔最多咪20分鐘,沙田話返灣仔45分鐘已經好快啦真係笑死人呀,講百貨公司將軍澳係最多囉,一田,千色,Anoe,無數咁多間百佳及惠康,遲啲仲有機會開埋激安,成個將軍澳都有天橋接駁,連接住五個地鐵站 ...
聽聞遲D有條線叫沙中線
不過師兄你咁HARD SELL TKO一定有佢特別之處
我老咗驚有風濕所以暫時唔考慮了

咁我講返點解將軍澳有咁好先,因為新界區好少有商住2用既地方,就只有將軍澳,有商住兩用嘅地方都有一個特點就係交通非常方便

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dennis513 於 2019-12-1 01:22 PM 發表

聽聞遲D有條線叫沙中線
係呀啟德站都等緊呀..我暫時都只係見到大圍站可以直接去紅磡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dennis513 於 2019-12-1 01:22 PM 發表

聽聞遲D有條線叫沙中線
你嗰條沙中線都唔知何年何月先可以出到啦,到時可能你層樓都50年樓啦

新界東區

華翠太荒無,同埋山路太長
天父逸瓏,少人環境好少蚊,起碼平地上,晚上冇野睇,漏水(住得下人)
滌滌凹左下去,多蚊
鹿恩就不如天父
大埔寶寶丶帝欣只是當cheap野,又焗又多蚊
一雲冇景丶多蚊

淺月丶大埔比華利又抵又有海又吼匙,又少蚊(可以住人)
St andrew,天巒,冇景多蚊,但總好過幾千買間出面分層
康樂OUT喇,同加州差不多,但好多有$佬戀上?…冇景多蚊焗
西貢村屋都多蚊呀
新九肚都冇景喇,好少望海

溱8,巴拉蘇,銀湖比較起得好,但要同人一架𨋢(巴拉兩房向西,cheap住都吾得)
迎海好焗促
其他都是古董一件沙中好沙一中新城好全部同麗城冇分別
名城cheap野尼

TKO都算新東,漏左,全部住吾到呀

引用:
原帖由 最緊要有米 於 2019-12-1 01:26 PM 發表

TKO都算新東,漏左,全部住吾到呀

冇所謂咁新界東點都好過新界西荃灣嗰啲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日冰凍的樓奴 於 2019-12-1 01:23 PM 發表

係呀啟德站都等緊呀..我暫時都只係見到大圍站可以直接去紅磡
但係改九卡喎,又迫爆

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]